Üniversite sonuçları açıklandı ve özellikle şehir dışında yaşayan öğrencilerin için yurt telaşı başladı. KYK ve özel yurtlar, öğrencilerin barınma hizmeti sağlayan kurumlar ya da kuruluşlardandır. Bu yurtlar, belirli demirbaşlar dışında öğrenciler için bir eşya tedariki yapmaz. Bu da ilk kez yurtta kalacak öğrencilerin ivedilikle alışveriş yapmasına neden olur. Aşağıdaki alışveriş listemizde, öğrencilerin hayatını oldukça kolaylaştıracak bilgiler yer alıyor.
Kıyafetlerinizi valize yerleştirirken, yurtta çamaşır yıkama olanaklarına erişiminizi göz önünde bulundurun. En az yedi günlük kıyafete ihtiyacınız olacağını varsayın, ancak yurdunuzda kurutma makinesi yoksa, birkaç ekstra eşya almak isteyebilirsiniz. Okulunuzun bulunduğu şehirde hava durumunun ne kadar değiştiğini de göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz. Bazı bölgeler dört mevsimi de çeşitli sıcaklıklar ve yağışlı/kuru dönemlerle yaşarken, diğerlerinde oldukça tutarlı sıcaklıktadır.
Bavulunuza eklemeyi unutmayın!
Terlik
Çoraplar
Şort
Gömlekler, kazaklar, sweatshirtler
Eşofmanlar veya rahat pantolonlar
Pijama
Sonbahar ve kış için ceketler
Spor ayakkabılar
Üniversite yurdu için bavul hazırlama söz konusu olduğunda genellikle unutulan bir diğer kategori de banyo malzemeleridir. Elbette temel ihtiyaçlara ihtiyacınız var, şampuan, saç kremi, diş fırçası, diş macunu bu listenin ikinci sırasında yer alıyor. Ancak, kampüste ne kadar süre yaşayacağınızı da gerçekten göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu yüzden temel ihtiyaçlardan daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır.
Bavulunuza eklemeyi unutmayın!
Banyo malzemelerinizi taşımak/düzenlemek için duş kabı
Şampuan ve saç kremi
Vücut yıkama, losyon ve/veya yağlar
Lif kabağı veya yıkama bezleri
Saç şekillendirici ürünler
El sabunu ve dezenfektanı
Yüz yıkama, nemlendirici ve diğer cilt bakım ürünleri
Diş fırçası, diş macunu ve diş ipi
Tarak veya fırça
Bir üniversite öğrencisi olarak, yemek söz konusu olduğunda muhtemelen oldukça sıkı bir bütçeye sahip olacaksınız. İster yemekhanedeki yemek kartlarını kullanıyor olun, ister yurt odasında yapmak için hızlı yemekler arıyor olun, yanınıza almanız gereken yiyecekleri dikkatlice paketleyin.
Bavulunuza eklemeyi unutmayın!
Sadece evde bulabileceğiniz atıştırmalıklar ve gıda maddeleri
Tahıl ve/veya yulaf ezmesi
Küçük kahve makinesi, kahve, filtreler, krema ve şeker
Hazır sıcak çikolata
Noodle, hazır çorbalar ve rafta saklanabilen mikrodalgada pişirilebilir mezeler
Yanınızda hangi teknolojik aleti getirmek istediğiniz konusunda muhtemelen iyi bir fikriniz olsa da, kesinlikle unutmak istemeyeceğiniz birkaç şey var. Üniversite bavul listenizi hazırlarken, bunları dahil ettiğinizden emin olmalısınız.
Telefon ve şarj cihazı
Bilgisayarınızı korumak için güç şeridi/aşırı gerilim koruyucu
Uzatma kabloları
Kulaklıklar
Dizüstü bilgisayar, şarj cihazı ve kılıf
Üniversiteye ilk kez gittiğinizde, günlük ilaçların ve diğer ilgili malzemelerin önemli olduğunu düşünmeyebilirsiniz. Ancak bu malzemeler genellikle evinizdeki ecza dolabında kolayca erişilebilir durumdadırlar. Üniversite için bavul hazırlarken yanınızda bir sağlık çantası da bulundurmanızı öneririz.
Reçeteli ilaçlar
Düzenli olarak kullandığınız reçetesiz ilaçlar (Soğuk algınlığı ve grip ilaçları, göz damlası, astım ilaçları, öksürük damlaları vb.)
Vitaminler
Bandaj, alkollü mendil ve antibiyotik merhem
6. DEKORASYON
Bir üniversite yurt odasına taşınmanın en güzel yanlarından biri, odanızı kuralların dışına çıkmadan kendi zevkinize göre dekore edip kişiselleştirebilmenizdir. Yurt odanızı dekore etmek istiyorsanız, getirmeyi düşünebileceğiniz eşyaların bir listesini derledik. Yurt odası dekorasyonları için en iyi seçimlerimiz şunlardır:
Masa veya yatak için lambalar
Kuru silinebilir tahta ve kalemler
Fan veya alan ısıtıcı
Halı veya kilim
Yatak altı depolama için hurçlar
Tam boy ayna
Küçük vakum veya el süpürgesi
Bonus olarak, listeye üniversite yurduna ilk kez taşınacak öğrenciler için fazla önemli görünmeyen ancak işe yarayacağından emin olduğumuz birkaç madde ekledik.
Güvenlik düdüğü
El feneri
Kulak Tıkaçları
Uyku için göz bandı