Bazı yeşil sebzelerin yeniden ısıtılarak tüketilmesi hem içerisinde bulunan vitaminleri öldürüyor hem de içerisine katılanlar sebebiyle zehir üretmesine sebep olabiliyor.
Bilindiği üzere yeşil sebzeler zengin besin değerleri sayesinde adeta vitamin deposu işlevi görüyor.
En faydalı yeşil sebzelerin başında gelen ıspanak bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Özellikle kasları güçlendirmesiyle bilinen ıspanak kalsiyum açısından oldukça zengindir.
Ispanak içerisinde bol miktarda C ve B vitamini bulunmaktadır. Bir çok özelliği bakımından faydalı olan ıspanak yanlış tüketildiği taktirde adeta bir zehire dönüşebiliyor.
ISPANAK TÜKETİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
ISPANAK NASIL TÜKETİLİR?
Dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise ıspanağı yedikten sonra buzdolabına koyun kesinlikle yeniden ısıtmayın.