Patlamış mısır
Kanada merkezli Toronto Üniversitesi'nin 2008 tarihli araştırmasına göre, mikrodalgada yapılmış patlamış mısır kısırlık ve kansere yakalanma riskini artırıyor.
Somon balığı
Çiftliklerde yetişmiş somon balığı, Omega 3 bakımından zayıfken, bolca kanserojen maddeler içeriyor.
Alkol
Cancer Journal for Clinicians dergisindeki çalışmada, alkolün ağız içi ve orofaringeal kanseri vakalarında belirleyici bir faktör olduğu kaydedildi.
Domates konservesi
Bisphenol A (BPA) konserve kutularının içindeki yiyeceklere bulaşıyor. BPA'nın kanser hücrelerinin büyümesine ve kanser hücrelerinin çoğalmasına yol açtığı kanıtlandı.
Şarküteri ürünleri
Şarküteri ürünleri salam, sosis, jambon, füme ve sucukların kansere sebep olan nitrit ve nitrat içerdiği belirtiliyor. Ürünlerin korunabilmesi ve uzun süre dayanması için ilave edilen kimyasallar, solunum yollarında iltihaplanmaya yol açıp akciğer kanserini tetikliyor.
Şekerli ve gazlı içecekler
American Journal of Clinical Nutrition dergisindeki araştırmaya göre, şekerli ve gazlı içecekler lenf, lösemi ve prostat kanseri riskini arttırıyor.
İşlenmiş beyaz un
İşlenmiş beyaz unda yüksek miktardaki glüsitin kadınlarda göğüs kanseri riskini arttırıyor. Kanser hücrelerinin büyümesine ve çoğalmasına yol açıyor.
Patates cipsleri
Trans yağ, yapay tatlandırıcı, sodyum ve kimyasal koruyucular içeren paketli cipsler tehlike saçıyor! Uzmanlar, aşırı cips tüketiminin kansere yol açabileceğini belirtiyor.