KESTANENİN FAYDALARI NELERDİR?
KESTANENİN ZARARLARI NELERDİR?
Özellikle şeker hastaları için nişasta ve şeker, dikkat edilmesi gereken gıda bileşenleridir. Yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle, şeker hastalığı, kolit veya obezite hastalarına kestanenin kontrollü tüketilmesi önerilmektedir. Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir. Kestanenin pişirilerek yenmesi gerekmektedir.
SUDA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?
TAVADA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?
SOBADA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?
En klasik, eski ve sevilen pişirme yöntemi sobada kestane pişirme yöntemidir. Kestanelerin bombeli kısımlarını keserek su içerisinde bekletin.
Sudan çıkardıktan sonra kurulayarak sıcacık sobaya dizerek çizik yerleri açılana kadar pişirilir.
MİKRODALGADA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?
Kestaneyi mikrodalga fırınında pişirmeyi denediniz mi? Fazlasıyla basit olan bu yöntem ile damak çatlatan kestaneler elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken şey, ılık suyun içerisinde kestaneleri 45 dakika kadar bekletin. Ardından mikrodalga tabağına kestaneleri dizin. Eğer suyun içerisinde 45 dakikadan daha uzun süre bekletirseniz, kestaneleriniz daha yumuşak bir kıvamda olacaktır. Mikrodalga sıcaklığına göre 5 ila 8 dakika arasında kestaneleri pişirebilirsiniz.
DONDURULMUŞ KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?
Kestaneleri dondurucuya atmadan önce çizmenizi öneririz ancak çizmeden attıysanız dondurucudan çıkardıktan sonra 1 saat kadar kenarda bekletin, ardından çizin ve su içerisinde 20 dakika bekletin.
Kuruladıktan sonra istediğiniz yöntemle pişirebilirsiniz.