Make Money internet sitesinde aldığımız Bu makale, kişi başına düşen GSYİH'ye dayalı olarak dünyanın en fakir 10 ülkesine bir göz atıyor.
1. Burundi – 236.8 Dolar
Burundi, dünyanın en fakir ülkeleri listesinde ilk sırada yer alıyor. Ülke, 2015'teki kanlı askeri darbeden bu yana bir dizi krizle karşı karşıya kaldı. Burundi bugün çok sayıda yerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yapıyor.
Bu faktörler Burundi'de yaygın yoksulluğa katkıda bulunmuştur. Burundi'nin kişi başına düşen GSYİH'si 236.8 itibariyle 2021 $ olarak belirlendi, ülke, yaygın yoksulluğun bir sonucu olarak çocukların ölümü ve yetersiz beslenmesindeki çivili artışla biliniyor.
2. Somali – 445.8 Dolar
Somali, dünyadaki en fakir on ülke listemizde ikinci sırada. Doğu Afrika ülkesi, ülke ekonomisi üzerinde önemli bir etkisi olan İslami grup Al Shabaab'ın bir dizi terör saldırısıyla boğuşuyor. 1990'larda ekonomi bugün olduğundan daha istikrarlı bir formdaydı.
Ancak Somali'nin tarım ve madencilik sektörlerinde sağlam bir itibarı var. Bugün balıkçılık ve çiftçilik, ülke nüfusunun %50'sinden fazlasını istihdam ederek Somali'nin GSYİH'sının çoğunu oluşturuyor. Somali, şu anda 445.8 $ olarak tahmin edilen kişi başına GSYİH ile bitiriyor.
3. Mozambik – 500.4 Dolar
Son zamanlarda, Mozambik inanılmaz bir ekonomik genişleme yaşadı. Ancak ülke, dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer almaya devam ediyor. Mozambik, sanayi, madencilik ve tarım endüstrilerinde önemli ekonomik faaliyetlere sahiptir.
Madencilik endüstrileri artık titanyum ve alüminyum eritme konusunda uzmanlaşmıştır. Mozambik'teki insanların çoğu fakirdir. Ayrıca, geçimlik çiftçilik, öncelikle hayatlarını nasıl kazandıklarıdır. Mozambik şu anda kişi başına tahmini 6 ABD Doları GSYİH ile dünyanın en fakir 500.4. ülkesidir.
4. Orta Afrika Cumhuriyeti – 511.5 Dolar
Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR) şu anda dünyadaki en az gelişmiş ülkelerden biridir. CAR, yıllar boyunca çok sayıda kriz ve şiddet gördü ve yine de bunları düzeltmeyi başardılar.
OAC'deki yolsuzluk, gelişimi için bir tehlike oluşturmaktadır ve OAC'ın nüfusunun çoğunluğu yoksuldur. Tarım, bu ülkedeki ana ekonomik faaliyettir. Elmas gibi doğal kaynaklara sahip olmalarına rağmen ekonomileri istikrarsızdır ve ortalama ömürleri 43 yıldır.
Bu ülkedeki yaşam standardı hakkında buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz. CAR'ın büyümesi, yüksek yolsuzluk ve yoksulluk oranı nedeniyle çok yavaş. Kişi başına mevcut gelirleri 511.5 dolar.
5. Madagaskar – 514.9 Dolar
Madagaskar, dünyanın en fakir 5. ülkesidir. Hint Okyanusunda, Güney Afrika kıyılarının hemen açıklarında bir ada ülkesidir. Madagaskar büyüleyici bir yer ve turistler için önemli bir destinasyon.
Ancak iklim değişikliği gibi sorunlar, yerlilerin evleri de dahil olmak üzere her zaman değerli varlıklara zarar verir. Madagaskar'ın GSYİH'sının ana bileşenleri kahve, hurma yağı, ipek ve pirinçtir. Madagaskar geçmişte bir ülke olarak birçok savaşa göğüs gerdi ancak son zamanlarda barışı korumayı başardı.
İstatistikler, Madagaskar'ın toplam nüfusunun% 60'ından fazla bir yoksulluk oranına sahip olduğunu ve GSYİH'nın yaklaşık 514.9 $ olduğunu gösteriyor.
6. Sierra Leone – 515.9 Dolar
Dünyanın en fakir 6. ülkesi Batı Afrika'da bulunan Sierra Leone'dir. Sierra Leone, on yıllık iç çatışmanın birçok olumsuz etkisine hâlâ katlanıyor. Çatışma sırasında, kalkınma için kullanılabilecek zamanın önemli bir kısmı savaşa yönlendirildi.
Sierra Leonian ekonomisi bugün hala istikrarsız bir durumda. Yüksek cehalet oranları, yaygın yoksulluk ve yolsuzluk, kitlesel cehaletin ana dezavantajlarıdır. Sierra Leone'nin kişi başına düşen GSYİH geliri 515.9 dolar.
7. Afganistan – 516.7 Dolar
Afganistan, Afrikalı olmayan ilk ülke olarak listeye girdi. 30 milyonu aşan nüfusuyla Afganların %70'inden fazlasının bir Dolardan daha az kazandığı bildiriliyor. Afganistan'ın düşüşü, Taliban ile uzun süren çatışmanın ardından başladı. Bu, her zaman ülkenin genel büyümesinde bir düşüşe neden oldu.
Buna rağmen Afgan, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olmaya devam ediyor. Afganistan şu anda dünyanın en fakir 7. ülkesi olarak kabul ediliyor ve kişi başına düşen gelirin 516.7 dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.
8. Demokratik Kongo Cumhuriyeti – 548.1 Dolar
Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC) şaşırtıcı bir şekilde dünyanın en fakir 8. ülkesi. Kaynaklar açısından en zengin Afrika ülkelerinden birinin listesinde yer almaları bunu şok edici kılıyor.
DRC'nin kişi başına düşen GSYİH'si 548.1 $ kadar düşüktür, ülke, öncelikle kişi başına düşen son derece düşük GSYİH'den dolayı dünyanın en fakir ülkeleri arasında kabul edilir.
9. Nijer – 594.9 Dolar
Nijer, kişi başına düşen GSYİH açısından dünyanın en fakir 9. ülkesidir. Bu ülke petrol, altın ve uranyum gibi kaynaklara sahip. Ayrıca, tarım birçok vatandaş için önemli bir meslektir.
Bununla birlikte, ülkenin oldukça büyük bir kısmı Sahra Çölü ile kaplıdır. Sonuç olarak, ara sıra açlık yaşarlar. Nijer'in ekonomisi, birkaç doğal kaynağa sahip olmasına rağmen istikrarsız ve az gelişmiştir. Ayrıca, bu ülkede temel okuryazarlıktan yoksun birçok insan var. Nijer, şu anda yaklaşık 5 dolar olduğu tahmin edilen kişi başına GSYİH ile dünyanın en fakir 594.9. ülkesidir.
10. Eritre – 642.5 Dolar
Bu listedeki diğer bazı ülkeler kadar iyi bilinmeyen Eritre'dir. Bu, yaklaşık 117,000 kilometrekarelik bir alana sahip bir Afrika ülkesidir.
Gümüş ve altın, Eritre'nin tüm ekonomik sistemi için çok önemlidir. Ayrıca çimento ihracatından da büyük kazanç sağlıyorlar. Eritre'nin doğal olarak kutsanmış bir ulus olduğu iddia edilebilir. Yine de hala birçok zorlukları var.
Eritre, tahmini kişi başına düşen geliri 10 $ ile dünyanın en fakir 642.5. ülkesi olarak gösteriliyor.
Dünya 200'den fazla ülke ve bölgeden oluşmaktadır. Dünyanın en fakir ülkelerinin çoğu Afrika'da bulunuyor ve bu da Afrika kıtasını dünyanın en fakir kıtası yapıyor.