Son dönemde çıkan elektrikli cezveler ile birlikte hızlıca Türk kahvesi yapabiliyoruz. Ama cezvede Türk kahvesi yapmanın da keyfi ayrı oluyor diyenlerin sayısı da az değil. En basit haliyle, kolay, geleneksel cezvede Türk kahvesi nasıl yapılır gelin bizden öğrenin.
Cezvede bol köpüklü Türk kahvesi tarifi
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı (silme) ya da 2 çay kaşığı Türk kahvesi
1 fincan su
Not: Kişi sayısına göre miktarı artırabilir, şekerli, orta ya da az şekerli Türk kahvesi hazırlamak istiyorsanız damak tadınıza ya da aşağıda sizinle paylaştığımız tabloya göre şekeri ilave edebilirsiniz.
Türk kahvesi nasıl yapılır?
Cezveye kahveyi aktarın. Şeker kullanacaksanız üzerine şekeri bu aşamada ilave edin. Ardından suyu ekleyin ve güzelce karıştırın. Tüm kahvenin suyla ıslandığından emin olduktan sonra cezveyi ocağa alın, kısık ateşte, hiç karıştırmadan pişmeye bırakın. Kahvenin üzerindeki köpük kabarıp adeta bir göz gibi gözüktüğünde hemen ocaktan kaldırın, fincanlara önce köpüklü kısmını azar azar pay edin. Ardından cezvede kalan kahveyi biraz daha ocağın üzerine alıp hafif köpürmesini sağlayın ve fincanları tamamlayın. Afiyet olsun.
Köpüklü kahve yapmanın püf noktaları
Temelde uygulamanız gereken bol köpüklü Türk kahvesi tarifini paylaştık ama kahvenizin bol köpüklü olması için asıl dikkat etmeniz gereken şu püf noktaları:
Kaynak: Yemek.com
Fincanda Türk kahvesi nasıl pişirilir?
Fincanda Türk kahvesi, tüm malzemelerin karıştırılıp fincanın içine konulması ve fincanın da ateşin üzerine yerleştirilmesi ile yapılıyor.
Türk Kahvesi fincanda nasıl yapılır?
Önce fincanda kahve yapımı için malzemelere bakalım.
Malzemeler:
1 Kişilik
Klasik boyutta (90 ml) porselen kahve fincanı
Fincanın dolusu su
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
İstediğiniz kadar şeker
Fincanda Köpüklü kahve nasıl yapılır?