Kredilerde gidilen kısıtlamalar ve politikalar faizinin yükselmesinden sonra kredi kartlarına da faiz artırımı geldi. Daha sonra kredi kartlarında faiz değişikliği yapılmadı.
Fatih Karahan'ın göreve gelmesinden sonra yeni bir vizyon ve politika döneminin başladığı bildirilirken 2024 yılının ilk enflasyon raporu toplantısında kredili ürünler ile kredi kartlarına yönelik kısıtlamaların geleceği, bunların artacağı yönünde sinyaller verildi.
Milli Gazete'nin son dakika olarak aktardığı habere göre kredi kartlarının artan limitlerinin düşürülmesi için harekete geçildiği ve bu kapsamda ilk olarak kart limitlerine sınırlama geleceği öğrenildi.
Bankaların kredi kartı limitlerinde düzenlemeler yapıldığı öğrenildi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun, kredi kartı kullanıcılarının limitlerinin gelirinin 4 katını aşmayacağı yönünde bir önerisi olduğu öğrenildi.
Bu öneri bankalara verildi.
Buna göre asgari ücret alan bir kişiye en fazla 68 bin lira limit verilecek.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kredi kartı borçlarıyla ilgili yaptığı bir açıklamada yeni bir düzenlemenin sinyalini vermiş, kredi kartı kullanımına ve kredilere sınırlama getirileceğinin mesajını vermişti.
Şimşek, "Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz" demişti.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 31 Temmuz 2023’te aldığı kararla havayolları, seyahat acenteleri ile yurt dışı konaklama harcamalarında kredi kartı taksitlendirme seçeneğini kaldırmıştı.
Önceki yıllarda da çok sayıda sektöre kredi kartlarıyla yapılan taksitlendirmelere sınırlama getirilmişti.
Beyaz eşya alışverişlerinde en fazla 9 ay, elektronik eşya alımlarında 4 ay, bilgisayar ürünlerinde en fazla 12 ay ve tablet alımlarında 6 ay taksit uygulanabiliyor.
Kozmetik ürünlerinde taksitlendirme seçeneği ise tamamen kaldırılmıştı.