Limon, Citrus limon adlı bir meyve ağacının meyvesi olarak bilinir.Limonun sulu iç kısmı ekşi ve taze bir tat taşırken, kabuğu genellikle ince ve ekşidir ama bazı tatlılar da aroma dengeliyci olarak kullanılabilir. Limonlar dünya genelinde mutfaklarda tatlandırıcı olarak, içeceklerde, yemeklerde, salatalarda ve tatlılarda besleyici ve vitamin deposu olması sebebiyle tercih edilir.
Limonun içeriğindeki besin değeri tablosu tıbbi kaynaklarca şöyle sıralanmaktadır;
Enerji: Yaklaşık 29 kalori
Karbonhidrat: Yaklaşık 9 gram
Lif: Yaklaşık 2.8 gram
Şeker: Yaklaşık 2.5 gram
Protein: Yaklaşık 1.1 gram
Yağ: Yaklaşık 0.3 gram
Hastaların aklına gelen ilk Cvitamini takviyelerinden biridir,00 gram limon, genellikle yaklaşık 53 mg C vitamini içerir.
Limon yağı: Güçlü antioksidon özellikler taşır o sebeple bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek sizi olası hastalıklara karşı muhafaza eder. Ayrıca birkaç damla burun yağını sıcak bir suya döküp ardından buharını solursanız bu tıkalı olan burun kanallarınızı da açacaktır.
içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde kanın temizlenmesine de yardımcı olduğu biliniyor. Damarlarda plakaların oluşmasını engelleyerek kalp ve damar hastalıklarından korur aynı zamanda mideyi de rahatlattığı bilinmektedir.
Cildi temizler, cilt sağlığını olumlu etkiler. Sivilce ve cilt lekeleri üzerinde etkilidir. Aynı zamanda alternatif tıp biliminde tüy dökücü özelliğinden de yararlanılmaktadır. Tüylerden cildinizi arındırdıktan sonra yoğurt veya zeytin yağıyla karıştırarak cildinize uygulamanız tüylerin azalmasını sağlayacaktır.