Makarnayı haşladıktan sonra suyu dökerek aslında büyük bir hata yapıyorsunuz. Makarna suyu hem makarna sosunu hem de makarnanın tadını daha da lezzetleştirebilecek gizli bir bileşendir. Makarnayı mükemmel bir şekilde pişirdikten sonra tencerede bıraktığın veya dökülen su büyük bir ziyan. İşte makarna suyunu boş yere dökmeyi düşünmeden önce, en iyi şekilde yararlanmanız gerekenler.
Temizlik için kullanabilirsiniz
Makarna suyu en kararmış tencere ve tavaları bile temizlemeye yardımcı olur. Bu suyu temizlik için değerlendirin
MAKARNA SUYUNU KULLANMANIN EN İYİ YOLLARI
Makarnanızı bir kevgir içinde boşaltmak için lavaboya gitmeden önce, bunun yerine başka araçlar kullanmayı düşünebilirsiniz. Bunlara maşa, örümcek ve makarna çatalı dahildir. Makarnayı taşımak için kullanılan bu güzel üçlü alet, güzel makarna suyunun hiçbirini boşa harcamadan malzemeyi tencereden tavaya taşımanıza olanak tanır.
İtalyan makarna yemeklerinden bazılarının lezzet sırrı makarna suyudur. Usta aşçılar asla makarna suyunu dökmezler. Makarnanın yanında servis ettiğiniz sosu makarna suyuyla daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu nişastalı ve tuzlu sıvı restoran kalitesinde, pürüzsüz ve lezzetli makarna soslarının püf noktası olarak bilinmektedir. İtalya'daki tüm aşçılar makarna yaparken bu suyu mutlaka değerlendirirler.
Bakliyatları yumuşatabilirsiniz.
Bakliyatlar kullanılmadan önce suda bekletilerek yumuşatılması sağlanır. Bunun için makarna suyundan faydalanabilirsiniz. Örneğin nohudu suda bekletecekseniz makarna suyunda bekletebilirsiniz. Böylelikle farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
Ekmek ve pizza hamuru yapabilirsiniz
Makarna suyu, pizza hamuru veya ekmek yapımında da kullanılabilir. Tüm hamurlar için tuz ve su olmazsa olmazdır. Makarna suyu bu ikisini de barındırmaktadır. Makarna suyu hamuru daha kıvamlı hale getirecektir.
Makarna suyunu dilerseniz sulu yemeklerinizde veya çorba yapımında da kullanabilirsiniz.