Sivas`ta bu işin eğitimini almış öğrencilerin sadece okullarından yetişeceğini vurgulayan Delice, şöyle devam etti: "Türkiye`de markalı çikolata üretimi yapan ilk ve tek liseyiz. Mezun ettiğimiz öğrencilerimizden `alanımda çalışmak istiyorum` diyenlerden işsiz kalan öğrencimiz yok, diyebilirim. Ülkemizin kalkınması ve üretimin artmasının yolu buradan geçiyor. Yetişmiş ara eleman demiyoruz artık, aranan eleman bulmak için sanayicimiz sürekli meslek liselerinin kapısını çalıyor. İnşallah aranan elemanları yetiştireceğiz, sanayiye ve ticarete bu katkıyı sağlayacağız."
'SİPARİŞ VE ÜRETİM ARTTIKÇA ÖĞRENCİ SAYIMIZ DEĞİŞECEKTİR'
Sultan Şehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Özlem Mıdık da öğrencilerin okul saatlerinin dışında üretim yaptıklarını söyledi.
Çikolatanın kullanım ömrünün uzatılmasından paketlenmesine kadar her türlü bilgiyi öğrettiklerini belirten Mıdık, "Şu an çikolata atölyemizde 10 öğrencimiz var ama sipariş ve üretim arttıkça bu sayı değişecektir." ifadelerini kullandı.
Öğrencilerden Buse Yıldırım ise bir meslek sahibi olarak mezun olacağı için çok mutlu olduğuna değinerek, "Kendi ayaklarım üzerinde durabileceğim bir meslek öğrendim. Kendimle gurur duyuyorum, bu işi yaptığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Allah nasip ederse kendi iş yerimi açmayı hedefliyorum" dedi.
Gülbeyaz Çifci de aranan eleman yetiştirilen bir okulda okuduğu için gurur duyduğunu aktararak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.