Tanımlanamayan hava olayları üzerinde çalışan proje ekibi bilim dünyasına yön verecek açıklamalarda bulundu. İlk kez halka açık şekilde gerçekleştirilen toplantının en dikkat çeken kısmı UFO görüntüleri oldu.
NASA genel rapor yayımlanmadan önce tanımlamayan cisimlerin varlığının kabul edilmesine işaret etti. UFO'lardan hareketle toplantının ikinci önemli başlığı Dünya ötesinde yaşam oldu. İşte, o görüntüler ve tarihe yön verecek açıklamalar…
NASA UFO GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI!
NASA, Washington'daki genel merkezde tanımlanamayan cisimler üzerine halka açık bir toplantı gerçekleştirdi. 4 saat süren görüşmede panelin başkanlığı yürüten David Spergel sözlerine şöyle başladı:
"Öğrendiğimizi hissettiğim şeyi bir satırda özetlemem gerekirse, yüksek kaliteli verilere ihtiyacımız var"
'DÜNYA DIŞINDA YAŞAM İÇİN PEK ÇOK POTANSİYEL ORTAM VAR'
"Artık dışarıda pek çok gezegen olduğunu biliyoruz, bu nedenle yaşam için pek çok potansiyel ortam var. Henüz Dünya'nın ötesinde yaşam bulamadık ama bakıyoruz"
Kıdemli araştırma yetkilisi Dan Evans, önlerinde birkaç aylık bir çalışma olduğunu aktardı. Ayrıca süreçte panel çalışanlarının birçok defa siber saldırıya maruz kaldıklarını da açıkladı.
Genel raporun Temmuz ayında yayımlanacağını aktaran yetkililer, Pentagon'un çabalarından bağımsız olarak yaklaşık 9 aydır süren ve maliyeti 100 bin dolardan fazla olan bir projenin ilk ürünlerini sunacak.
'UFO'LARIN VARLIĞINI KABUL ETMEMİZ GEREK'
NASA, Dünya genelinde sık karşılaştıklarını aktardığı ancak henüz tam olarak tanımlayamadıkları uçan metal kürelerin görüntülerini katılımcılar ile paylaştı.
Görüntülerin, Ortadoğu'da uçan bir MQ-9 Reaper İHA tarafından kaydedildiği belirtildi.
UFO GÖRÜŞLERİNİ ARTIRMAK İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA EKİBİ KURULDU
Geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Havadaki Nesne Tanımlama ve Yönetim Grubu (AOIMSG) olarak adlandırılan ekibi kurdu.
Tanımlanamayan uçan cisim (UFO) görüşlerini araştırmak için yeni bir isimle yeni bir görev gücü oluşturan ABD verilerini tüm dünya ile paylaşmaya hazırlanıyor.
Ekip, operasyonların güvenliğine yönelik tehditleri azaltmak ve askeri tesisler, operasyon alanları, eğitim alanları, özel kullanım hava sahası gibi alanlar üzerinde veya yakınında bulunan nesnelere odaklanıyor.
Kaynak: Sabah