Yunan yarımadasında bulunan devletler, Akhalıların öncülüğünde bir araya gelerek, Truva’ya karşı bir cephe oluşturmuşlardı.Amaçları ise denizden Batı Anadolu’ya çıkarak deniz ticareti ve sömürgecilik yapmaktı.
Onlar için sonuca giden her yol mübahtı. Akha ittifakı, kendileri dışındaki herkesin barbar olduğuna inanmaktaydı.
Buna karşılık Anadolu’daki devletler (Likya, Dardanos, Frigya) Truva'nın önderliğinde ittifak oluşturmuşlardı. Bu birliğin kahramanı Hektor'du.
Truva; doğanın üstünlüğünü, insanlar arasındaki eşitliği, tabiat olaylarını tanrılar dışında da açıklama geleneğini yansıtıyordu. Truva'da sonuç kadar erdeme de önem verilirdi.
Bu savaşta, Batı ile Asya arasında yazılmış ilk çarpışmaya tanık oluyorduk. Fakat gözden kaçırmamamız gereken önemli bir nokta vardı. Akhalılar savaşa doğrudan girmemiş, savaştan önceki dokuz yıl boyunca şehrin çevresini kuşatmaya çalışmışlardı.
Sonuçta Yunanistan'dan deniz yoluyla gelen Akha ittifakı, Anadolu'daki Truva ittifakını "Truva Atı" hilesiyle yener. Kahramanlar arasındaki savaşı da Hektor'a karşı Aşil kazanır.
Ancak yenilmelerine rağmen Truva'nın ve kahramanı Hektor'un dünya üzerinde yarattığı kültürel etki ve sempati karşıtlarınınkine göre çok daha güçlüdür. Çünkü Truva ve Hektor, insanlığın daha yüksek ideallerini temsil etmekteydi. Bu durum Shakespeare'nin eserlerine bile yansır.
Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk, bu jeopolitik karşıtlığı çok iyi anlayan iki büyük devlet adamıdır.
Fatih Sultan Mehmet, Rodos seferi için Çanakkale bölgesinden geçerken, Truva Harabeleri'nde mola vermiş ve "Hektor'un öcünü aldım." demiştir.
Fatih'in Papa 2. Pius'a (1405-1464) yazdığı mektup da ilginçtir:
"Biz ve İtalyanlar Truvalılarla aynı kökenden geliyoruz. Ben Yunanlılardan Hektor'un intikamını almaya çalışırken, nasıl oluyor da bana karşı ittifak kuruyorlar?"
Aradan yüzyıllar geçmişti. 1. Dünya Savaşı’nda yenilmiş ve 1918’de Mondros Mütarekesi için İngilizlerin Akdeniz’de ve Çanakkale Deniz Savaşı’nda görev yapan ’’Agamemnon’’ isimli zırhlısına davet edilmiştik.
Agamemnon kimdir?
Agamemnon, Akha'nın kahramanlarından biridir. Yunan mitolojisinde Miken Kralı, Sparta Kralı ve Menelaos’un büyük kardeşi olan, orduları Truva savaşına götüren kumandanın ismidir.
Lakin Türk milletinin 1. Dünya Savaşı'ndan itibaren başlayan kurtuluş mücadelesi başarıya ulaşmıştı.
Ulu Önderimiz de Kurtuluş Savaşı sonrasında, Yunan ordusunu denize döktükten sonra "Hektor'un öcünü aldık." sözleriyle tarih, coğrafya ve jeopolitik bağlantısının bir kez daha altını çizmiştir.
Gelelim 2013 yılına...
Meis Adası'nda yapılan Noble Dina Tatbikatı senaryosuna göre, Kıbrıs Rum Kesimi-İsrail ortak doğalgaz arama platformu, ‘düşman kuvvet' diye nitelenen Türk Hava Kuvvetleri uçaklarının saldırısına uğruyor.
Bu saldırıyı defetmek için, Kürecik'teki füze kalkanı devreye sokuluyor. Radar, Türk jetlerini izliyor ve ABD gemisindeki füzeler, Türk uçaklarını vuruyor.”
Noble Dina nedir?
Noble Dina, Türkçe ifadesiyle ‘Asil Dina' anlamına geliyor. Dina kelimesi ise ‘Temize çıkarılan' anlamında kullanılıyor.
Tevrat'taki Dinah'ın hikayesi ise şöyle:
Dina, Hz. Yakup’un ilk karısı Lea’dan olan kızıdır. Kenanlı (Filistinli) prens Şekem, Dina’yı kaçırıp ırzına geçmiştir.
Bunun üzerine Dina’nın ağabeyleri Şimon ve Levi, kardeşlerinin intikamını almak için Şekem’e gider. Şekem, Dina’yla evlenmek istediğini, bunun karşılığında ülkesinde mülk edinmelerini, toprak almalarını ve ticaret yapmalarını teklif eder.
Dina’nın kardeşleri tüm bunları kabul etmekle beraber, ‘Sen de bizim gibi sünnet olursan, bizim gibi inanırsan bu olabilir’ derler.
Şekem, ağabeylerin önerisini kabul eder ve halkına, İsrailoğullarıyla dost olacaklarını anlatır ve halk; onların dinine uyar. Ancak Yakup’un oğulları çok geçmeden şehri yağmalar ve Şekem’i öldürürler.”
Görüleceği üzere tatbikatın adına Noble Dina koyarak, Dina'nın ağabeylerinin ABD ve İsrail, Kenanlı Prens Şekem'in ise Türkiye olduğunu vurguluyorlar. İşte bu tatbikata bu yüzden Noble Dina dediler ve Türkiye'den intikam almayı amaçlıyorlar.
Gelelim ABD, İngiltere, İsrail, Fransa, Yunanistan ve GKRY'nin 2014'ten beri Doğu Akdeniz'de yaptığı Nemesis Serisi Tatbikatlara...
Nemesis kimdir?
Nemesis, Yunan mitolojisindeki intikam tanrıçasının ismidir. Burada da Türkiye'den intikam almak istediklerini açıkça ifade ediyorlar.
ABD, yıllardır bölgemizde kurup desteklediği terör örgütleriyle, tertiplediği darbelerle ve Türkiye'ye karşı yaptığı tatbikatlarıyla Türkiye'ye dost olmadığını açıkça göstermektedir.
Yukarıda gördüğünüz harita, Türkiye'nin NATO'da kalmasının ve Batı'ya karşı doğru ittifakları kurmamasının bir sonucudur.
Jeopolitik yasayı hatırlayalım: "Uluslararası güce, uluslararası güç ile karşılık verilir."
İşte bu harita, Türkiye'nin güvenliğinin artması ve bağımsızlığını kazanması açısından doğru ittifakları göstermektedir.
Binlerce yıllık köklü devlet ve imparatorluk geleneği bulunan Türk milleti, ortak kaderi paylaşan diğer ülkelerle birlikte bu saldırılara boyun eğmeyecek, bağımsızlığını daima koruyacaktır. Dolayısıyla insanlığın ilerleyişinin simgesi olan Hektor'un mirası yaşamaya devam edecektir.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o sözlerini hatırlayalım:
"Mazlum milletler, zalimleri bir gün mahv ve yok edecektir. O zaman dünya yüzünden zalim ve mazlum kelimeleri kalkacak, insanlık kendisine yakışan bir toplumsal hale mazhar olacaktır."