Kirde Kebabı
Bayramlarda hazırlanır. Kirde kebabı, kuzu veya dana etiyle yapılan ana yemeklerden biridir. Baharatlarla harmanlanmış et, sebze ve domatesle pişirilip kat kat kreplerin arasına konularak yapılır.
Ekşili Lohusa Çorbası
Ekşili lohusa çorbası tarifi kuzu etiyle hazırlanan, terbiyeli bir çorbadır ve son derece şifalıdır. İçinde çeşitli baharatlar bulunur. Bunların arasındaki en baskın tat reyhandır.
Vişneli yaprak sarma
Hamsi Tava
Kızartılan hamsiler sirke ve sarımsak sosuyla servis ediliyordu
Etli enginar dolması
Kazandibi
Hibeş
Piruhi
Nemse Böreği
Kabak Kalyesi
Susauz pilav
Kuzu eti, tereyağı , un ve sakızla yapılan nefis pilav
Kavun Dolması
Düğün Çorbası
Paça Böreği
Yoğurtlu Çorba
Yoğurt ve tavuk suyu ile hazırlanan çorba, ilave edilen un ile kıvamı artırılıyırodu.
Karnıyarık
Vetrika
Kavrulmuş un hamur haline gelince ateşten alınır ve yumurtalar yedirilir. Küçük parçalara ayrılan yumurtalı hamur fırında pişirilir üstüne kıyma ya da peynir ile servis edilir
Baklalı Yaprak Sarma
Babaganuş
Tavuk Kebabı
Ciğer tavası
Mahmudiyye
Yoğurtlu Şalgam Kızartması
Zeytinyağlı iç baklalı enginar
İçli Köfte
Yalancı Pilaki
Patlıcanlı Pilav
Patlıcan Mücveri
Pastırmalı yumurta
Sotelenmiş soğan, tereyağı, çemeni ayrılmış pastırma ve birkaç damla sirkenin yarattığı mucize lezzet
Buğdaylı Balık Çorbası
Su Böreği
Patlıcan Sirkmesi
Kaymak Baklavası
Bumbar ve Şirden
Penir Lokması
Papaz Yahnisi