Ramazan ayının gelmesi ile birlikte birçok ülke, kendi kültürüne özgü o lezzetleri tüketmeye devam ediyor. İşte ülkelerin Ramazan ayında tükettiği o içecekler...
TÜRKİYE
Ramazan Şerbeti: Ramazan ayı gelmesi birlikte ülkemizde tüketimi artan Ramazan şerbeti tarçın, karanfil, zencefil ve belli meyvelerle yapılır.
CEZAYİR
Mazagran; Tarihi çok eskilere dayanan, Cezayir'in milli soğuk kahvesi.
FAS
Etey, Faslılara özgü sindirim dostu nane aromalı bitki çayı.
SUUDİ ARABİSTAN
Gahwa, Suudi Arabistan'a özgü kahve çeşididir. Ramazan ayında Suudi Arabistan'da bol miktarda tüketilir.
KATAR
Chai karak, Katar'a özgü safran ve sütün çay ile harmanlanması ile yapılan bir içecektir.
ÜRDÜN
Limonana, yani limonata Ramazan ayında Ürdün'de bol miktarda tüketilir.
MISIR
Kamaraddin, Mısırlılara göre tarihi çok eskilere dayanan kayısılı milli içecekleridir.
LÜBNAN
Jallab, hurma şurubu ve gül suyu ile yapılan Lübnan'ın milli içeceğidir.