Ramazan'ın başlıca iftar menülerinden olan mercimek çorbası pek çok farklı şekilde hazırlanabiliyor. Çeşmi nigar çorbası gönlümüzde ayrı bir yere sahiptir. Kıvamı ve püf noktalarıyla lokanta usulü Çeşmi nigar çorbası tarifi evde kolay yapımı ile hemen aşağıda...
Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?
Yumurtasız Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
2 su bardağı süzme yoğurt
1yemek kaşığı un
5su bardağı su
1çay kaşığı tuz
Sos için:
2yemek kaşığı tereyağı
1tatlı kaşığı kuru nane
Yumurtasız Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
4yemek kaşığı zeytinyağı
1adet kuru soğan
1adet bütün tavuk(parçalanmış)
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2çay kaşığı tuz
1çay kaşığı toz zencefil
1çay kaşığı köri
1yemek kaşığı kekik
1çay kaşığı karabiber
5su bardağı su
1,5su bardağı pilavlık bulgur
4adet sivri biber
2adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Düdüklü bir tencereye zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanı pembeleşene dek kavurun. Parçalanmış tavukları da ekleyin ve yaklaşık 5 dakika boyunca soteleyin.
Ardından tavukların üstüne domates salçasını ve baharatları ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra suyunu da ekleyin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin.
Tavuğunuz pişerken; biberleri ince ince doğrayıp bir kenara alın. Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayıp bir kenara alın. Isıya dayanıklı cam bir fırın kabına yıkayıp süzdüğünüz bulguru koyun. Üstüne doğradığınız biber ve domatesleri ilave edin.
Tavuk piştikten sonra tencerenin havasını çıkartıp, kapağını açın ve pişmiş olan tavukları, fırın kabına koyduğunuz bulgurun üstüne güzelce yerleştirin.
Tencerede kalan tüm suyu bulgurun üstüne dökün ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlenmeye bırakın ve ardından sıcak sıcak servis edin.
Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler
Kuskus Makarnası İçin:
2su bardağı kuskus
3su bardağı şalgam suyu
1su bardağı su
Salatası İçin:
2adet kapya biber
6-7dal taze soğan
6-7dal dereotu
6-7dal maydanoz
6-7adet kornişon salatalık turşusu
1su bardağı tane mısır(konserve)
Sosu İçin:
1/2adet limonun suyu
3yemek kaşığı nar ekşisi
5-6yemek kaşığı zeytinyağı
Şalgamlı Kuskus Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Şalgam suyu ve suyu bir tencereye alın, kaynatın. Kaynayan suya kuskusu ekleyin. Kapağını kapatarak suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Pişen kuskusları geniş bir karıştırma kabına alarak soğumaya bırakın.
Salata için gerekli olan sebzeleri, taze otları ve kornişon turşuları küçük küpler haline doğrayın.
Soğuyan kuskusa malzemeleri ilave edin ve kaşıkla iyice karıştırın.
Salata sosu için nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Kuskuslu salatanın üzerine dökerek, kaşıkla karıştırın.
Üzerine dilerseniz fazladan taze otlar ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!
Cevizzade Tarifi Nasıl Yapılır?
Cevizzade Tarifi İçin Malzemeler
Cevizzade İçin:
24adet baklavalık yufka
300gram kaymak
2su bardağı dövülmüş ceviz içi
1,5çay bardağı tereyağı
Şerbeti İçin:
3su bardağı su
3su bardağı toz şeker
4damla limonun suyu
Cevizzade Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve limon suyunu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Kaşığı batırıp çıkardığınızda kaşıkta incecik bir katman halinde kalıyorsa şerbet olmuş demektir. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun. 4 adet baklavalık yufkayı üst üste tezgaha serin. Üzerine kaymağı ekleyip tüm yüzeyini ince bir katman şeklinde katlayın.
Kaymağın üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin.
Rulo halinde incecik sarın.
Hazırladığınız cevizzadeleri tepsiye dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirip fırçayla kuru bir yeri kalmayacak şekilde yedirin ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtiğinde oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerlerine gezdirin.
Şerbetini çektikten sonra üzerlerine Antep fıstığı serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!
Kaynak: Yemek.com