Ramazanın 3. günündeyiz. İftar sofralarını güzelleştirmeye, sahur masaları için yarım saat daha erken kalkmaya, çorbalar, başlangıçlar, ana yemekler hazırlamaya, ilham vermeye, fikir dağıtmaya devam ediyoruz.
İftar menülerimizle ilk kez tanışacak, Yemek.com iftar menülerini ilk kez okuyacaklara küçük bir giriş yapalım o zaman izninizle. Ramazan ayı boyunca her gün çorba, başlangıç, ana yemek, tatlı/meyve iftar menüleri veriyoruz. Her biri için farklı bir alternatif sunmadan da geçmiyoruz. Amacımız, aynı anda, aynı amaçla mutfakta buluşmak.
Şimdiden afiyet olsun.
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
300gram mantar
1adet soğan
2yemek kaşığı tereyağı
1yemek kaşığı sıvı yağ
2yemek kaşığı un
1su bardağı süt
2,5su bardağı su
1/2tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
Etli Ankara tava tarifi
Ankara tava sunumu ve doyuruculuğu ile dikkatleri çekerken, her aile bireyinin de favorisi olma kapasitesi taşıyor. Çok da az bulaşık çıkarıyor.
Etli Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
Kuzu İncik İçin:
2yemek kaşığı sıvı yağ
2adet kuzu incik
1litre su
Arpa Şehriye Pilavı İçin:
3yemek kaşığı sıvı yağ
1adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
1adet kapya biber(doğranmış)
2adet yeşil biber(doğranmış)
2diş sarımsak(kıyılmış)
1yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı biber salçası
1çay kaşığı tuz
1/2çay kaşığı karabiber
2adetbüyük boy domates(rendelenmiş)
3su bardağı arpa şehriye
3su bardağı et suyu
Üzeri İçin:
1avuç maydanoz(kıyılmış)
Etli Ankara Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuzu incikleri düdüklü tencereye alın ve yumuşayana kadar pişirin.
Soğan, kapya, yeşil biber ve sarımsağı yağla birlikte soteleyin.
Salça ve baharatları da koyup 2 dakika daha kavurun.
Rende domatesi de ekleyin ve kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Tereyağını tavada eritin ve arpa şehriyeleri kavurup rengi değiştikten sonra fırın tepsisine alın.
Hazırladığınız sebzeli harçla kavrulmuş arpa şehriyeyi karıştırıp tepsiye yayın.
Düdüklüde pişen kuzu incikleri suyuyla beraber tepsiye ekleyip 185 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Etleri kemiğinden sıyırıp porsiyonlayarak servis edin. Afiyet olsun!
Kabak şayan tarifi
Kabak Şayan Tarifi İçin Malzemeler
4yemek kaşığı zeytinyağı
4adet rendelenmiş kabak
1diş sarımsak(ezilmiş)
1,5su bardağı süzme yoğurt
1yemek kaşığı zeytinyağı(yoğurt için)
1kahve fincanı su
1çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1yemek kaşığı zeytinyağı
1/2su bardağı dövülmüş ceviz içi
1/2yemek kaşığı kuru nane
1/2yemek kaşığı pul biber
Kabak Şayan Tarifi Nasıl Yapılır?
Rendelenmiş kabakları zeytinyağıyla birlikte suyunu çekene kadar kavurun.
Ayrı bir tavada cevizleri zeytinyağı, kuru nane ve pul biberle birlikte kavurup ocaktan alın.
Pişirdiğiniz kabakların 3'te 1'ini yoğurt, sarımsak ve tuzla birlikte karıştırın.
Pişirmiş olduğunuz kabakların 3'te 1'ini yoğurdun içerisine ilave edin ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip güzelce karıştırın.
Servis tabağına sotelenmiş kabakları alın ve üzerine yoğurtlu kabağı ekleyin.
Son olarak üzerine sotelenmiş cevizi gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun!
Kardelen Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
1litre süt
3yemek kaşığı mısır nişastası
1adet yumurta sarısı
1,5çay bardağı şeker
80gram beyaz çikolata
1paket krem şanti
1/2çay bardağı süt
Keki için:
4adet yumurta
1su bardağı toz şeker
1çay bardağı süt
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
2su bardağı un
Keki ıslatmak için:
3,5su bardağı süt
1kutu sıvı krema
3/4çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1çay bardağı Hindistan cevizi
50gram fındık(ya da fıstık)
Arası için:
50gram fındık(ya da fıstık)
Kaynak: Yemek.com