Ramazan pidesi, Türk mutfağında yer alan, Ramazan ayına özgü olan bir çeşit mayalı ve yassı ekmektir.
Pide, özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen bir ekmek türüdür.
Ramazan pidesi, Ermenistan'daki matnakaş ile benzerlik gösterir. Matnakaş üzerinde susam ve çörek otu bulunmaz. Türkiye'deki Ramazan pidesinin üstüne yumurta da sürülebilir.
Her akşam fırınlarda kuyruk oluşturma sebebi olan Ramazan pidesini bu kez evde yapmak isteyenler için enfes bir Ramazan pidesi tarifi hazırladık. Mutfağınızı saran kokusu ve lezzeti ile Ramazan pidesi aklınıza kazınacak.
Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi nasıl yapılır?
Ramazan pidesi malzemeleri:
Sos için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
Üzeri için;
Susam