Ramazan bizler için nefsimizi terbiye etmek, dayanışma içinde olmak gibi manalara geliyor. Geleneğimizde iftar ve sahur sofraları muhabbetin arttığı yer oluyor. Ramazan sofralarının eşsiz tatlarının en önünde ramazan pidesi geliyor.
Peki ya ramazan pidesi nasıl yapılır?
Pide için malzemeler
3 su bardağı un
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
Süt
Çörek otu
Susam
Yoğurt
Yumurta
Maya ile 2 yemek kaşığı ılık su ve şekeri derin bir kap içerisine alın ve burada karıştırmaya başlayın. Sonra kalan malzemeleri (üzeri için olanlar hariç) kaba ekleyin ve iyice yoğurun. Mayanın tutması için en az 1 saat bekleyin.
Tezgahın üzerine biraz un koyun ve hamuru orada açın. Pidenin üstüne yukarıdaki malzemeler ile yapılan karşımı sürün.
Hamuru yuvarlak olacak şekilde ve boğumlarını verecek şekilde şekillendirin ve en 20 dakika bekleyin.
Daha sonra fırına sürün. 200 derecede üzeri kızaracak kadar pişirin.
Afiyet olsun.