51 bin metrekarelik peyzaj alanı ve 4 bin 200 kişilik oturma kapasitesine sahip Rami Kütüphanesi bugün hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan kütüphane, Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın ise sayılı kütüphanelerinden biri.
Toplamda 220 bin metrekarelik kullanım alanının olduğu Rami Kütüphanesi 'yaşayan kütüphane' konseptine uygun şekilde restore edildi
Kütüphanede, 0-3 yaş için hazırlanan masal ve oyun alanından, çeşitli branşlarda hazırlanan ihtisas kütüphanelerine ve millet bahçesine kadar her yaştan kitapsever için özel bölümler yer alıyor.
Toplam 4 bin 200 kişilik oturma kapasiteli komplekste, çocuk oyun salonları, genç ve yetişkin çalışma salonları, kitaplıklar ve atölyelerin yanı sıra güzel sanatlar, edebiyat, toplum bilimleri, tarih ve coğrafya gibi pek çok alana özel hazırlanan kütüphane de ziyaretçilerin istifadesine sunulacak.
Rami Kütüphanesi'nin ortasında büyük bir yeşillik alan bulunuyor ve bu alan millet bahçesi olarak düzenlenmiş. Bu alanda amfilere, okuma alanlarına, sahnelere, çocuk oyun olanlarına ve yürüş yolu ile bisiklet yoluna yer verilmiş. Ayrıca Rami Kışlası'nda müze, restoran ve alışveriş mekanlarının da olacağı biliniyor.
Rami Kışlası Tarihçesi
Rami Kışlası III. Mustafa döneminde 1757–1774 yılları arasında inşa edilmiştir. 2. Mahmut döneminde ise yenilenmiş be büyütülmüştür. Bu dönemde yeni kurulan ordunun askerleri, Rami Kışlası'na yerleştirilmiştir. Rami Kışlası 1836–1837 yıllarında ise Mühendishane öğrencilerine hizmet vermiştir. Kışla ayrıca Cumhuriyet Dönemi'nde de askeri amaçla kullanılmaya devam edilmiştir.
Daha sonra kışla, İstanbul Belediyesi'ne dinlenme alanı oluşturulması koşuluyla verilmiştir. Ancak Kışla belli bir dönem toptancılara tahsis edilmiştir.
RAMİ KIŞLASI NEREDE, HANGİ SEMTTE?
Rami Kışlası, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunuyor. Rami Kışlası, Eyüp-Rami sınırları içinde yer alıyor.
RAMİ KÜTÜPHANESİ YOL TARİFİ
Rami Kışlası, adını verdiği Rami Kışla Caddesi üzerinde bulunuyor. Kışlaya ulaşım sağlanırken Talimhane Caddesi durağından geçen hatlar kullanılıyor.
.