Kesilmemiş ve bütün halde buzdolabına konulan karpuzun faydaları ne yazık ki azalıyor.
Yapılan araştırmalara göre, oda sıcaklığında bırakılan karpuzlar buzdolabında saklananlara kıyasla daha fazla antioksidan içeriyor.
Dalından koparıldıktan sonra olgunlaşmaya devam eden karpuz, bu süreçte antioksidanlarını da geliştiriyor.
Ancak karpuz birden soğuk bir ortama konulduğunda, bu gelişim süreci kısalıyor.
Eğer karpuzu hemen tüketmeyi düşünmüyorsanız, kesilmemiş haldeyken buzdolabına koymaktan kaçının.
Elbette, kesildikten sonra bozulmasını önlemek için buzdolabında saklamanız gerekiyor.
Ancak, karpuzu dolaba koymadan önce dış yüzeyini iyice yıkayarak kir, mikrop ve bakterilerden arındırmak önemli.
Karpuzu yıkamadan tüketmek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Karpuzun kabuğunda gözle görünmeyen kir, mikrop, toz, gübre kalıntısı veya tarım ilacı olabilir.
Karpuzu keserken bıçak bu kirlerle temas edebilir ve bu da mide ve bağırsak problemlerine neden olabilir.
Bu yüzden, karpuzu kesmeden önce soğuk suyun altında yıkamak bu riskleri azaltır.
Karpuz, yaz mevsiminin en çok tüketilen ve sağlık açısından son derece faydalı meyvelerindendir.
Ancak, bazı durumlarda zararları olabileceğini de unutmamak gerekir.
Karpuzun kabuğunu yıkamak kadar, kesildikten sonra buzdolabında fazla bekletmeden tüketmek de önemlidir.
Uzmanlar, kesilmiş karpuzun buzdolabında en fazla 3 gün saklanabileceğini belirtiyor.