Özellikle akşam yemeklerinin sevilen bir eşlikçisi olan pirinç pilavı, bazen ev hanımlarının korkulu rüyası haline gelebiliyor.
İyi demlenmiş ve tane tane pirinç pilavı hazırlamak isteyen ev hanımları, lapa kalan pilav için kurtarıcı püf noktaları arıyordu.
20 yıllık ev hanımı tarafından lapa kalan pirinç pilavını kurtaracak o püf noktası paylaşıldı.
Pirinç pilavınız lapa kaldıysa, tane tane olmasını sağlamak için hâlâ bir şansınız var! Lapa kalan pirinç pilavının içerisine sadece 2 dilim ekmek ekleyerek kapağını kapatın. Ekmek dilimleri, pirincin tuttuğu suyu alarak pilavınızın tane tane olmasını sağlayacak.
Peki tane tane pirinç pilavı yapabilmek için nelere dikkat edilmeli?
Tane tane pirinç pilavı için, pişirmeye başlamadan önce pirincin üzerini kaplayacak kadar suyla yaklaşık 1 saat kadar ıslatın. Böylece pilavın daha yumuşak ve tane tane olmasını sağlarsınız.
Pirinç pilavı hazırlarken, pirinci tencereye aldıktan sonra üzerine ekleyeceğiniz suya birkaç damla limon sıkarsanız, pilavın renginin daha parlak olmasını sağlarsınız. Aynı zamanda tane tane pirinç pilavı elde edeceksiniz.
Pirinç pilavının suyunu tam çekerek tane tane olmasını istiyorsanız, pilavınızı mutlaka kısık ateşte pişirmeniz gerekiyor. Kısık ateşte pişen pirinç pilavı, lapa olmak yerine tane tane olacaktır.
Pişirirken pilavı sık sık karıştırmak da pilavınızın lapa kalmasına neden olabilir. Bunun yerine, pilavınızın kapağını kapatarak kendi kendine pişmesine izin verirseniz, tane tane bir pilav elde edersiniz.
Son olarak, piştikten sonra pirinç pilavını en az 10 dakika dinlendirin. Demlenen pilavlar, suyunu daha iyi çeker ve tane tane bir kıvam alır. Temiz bir havlu kağıdını tencere kapağının altına sererek fazla suyun çıkmasını sağlayabilirsiniz.
İşte tane tane pirinç pilavı yapmak bu kadar kolay!