Osmanlı Mutfağı, Türk yemek kültürüne çok katkılarda bulunmuştur. Bazı lezzetler var ki aradan geçen yüz yıllara rağmen hala sofralarımızı şenlendiriyor. İşte tarihe meydan okuya o lezzetler.
Kirde Kebabı
Ekşili Lohusa Çorbası
Vişneli yaprak sarma
Hamsi Tava
Etli enginar dolması
Piruhi
Hibeş
Kazandibi
Kabak Kalyesi
Nemse Böreği
Susuz pilav
Yoğurtlu Çorba
İçli Köfte
Zeytinyağlı iç baklalı enginar
Mahmudiyye
Karnıyarık
Ciğer tavası
Paça Böreği
Düğün Çorbası
Kavun Dolması
Babaganuş
Baklalı yaprak sarma
Vetrika
Yoğurtlu Şalgam kızartması
Paça yahnisi
Humus Lokması
Pastırmalı yumurta
Balkabağı Dolması
Kaymak baklavası
Patlıcan silkmesi
Lor Köftesi
Yoğurtlu Şiş Kebap: