İslam mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan Sahine,tam bir enerji deposudur.
İçerisinde doğanın en faydalı besinleri bulunur.
Sahine tatlısı, yapımında son yıllarda popüler oldu. Yapılan araştırmalarda da en doğal kan şekeri dengeleyen tatlı kabul edilir.
UZUN SÜRE TOK TUTUYOR
Bal, tahin ve tereyağı karışımı sahine, özellikle ramazan ayında tüketilir. Sahurda kahvaltılık olarak sofralarınızda yerini alacak bu tarifi ramazan pidesi banarak afiyetle tüketebilir, uzun süre tok tutma özelliğinden yararlanabilirsiniz.
Sahine Tarifi İçin Malzemeler
Üzeri için:
SAHİNE'NİN YAPILIŞI
Tereyağını oda sıcaklığında bekletmeniz lazım. Karıştırılırken daha kolay olması için.
Karıştırdığınız tereyağının içine tahin pekmez karışımını ve balı ekleyip krem kıvamına gelene kadar karıştırın.
Ardından bir tavada susamları kızartın.
Karışımı buzdolabında 1 saat beklettikten sonra çıtır çıtır olan susamları üzerine dökün.
İster sahur da isterseniz iftardan sonra tüketin.