Türk Kızılay'ı 18 yıldır büyük bir fedakarlık ve azimle uyguladığı ‘Kızılay Kurban Modeli’ni bu yıl da sürdürdü. Kesilen her bir kurbanın toplumun tüm kesimlerinden ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayan Türk Kızılay’ı vekaletle kurban kesim bağışınana hayırseverler bu yıl karşılıksız bırakmadı.
“Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında hayırseverlerin kurban vekâletlerini alan Kızılay, bayram namazının ardından Türkiye’nin yanı sıra Asya, Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar’daki 19 ülkede kesim işlemlerini başlattı.
Türkiye dahil toplam 20 ülkede vekaletle kestiği kurbanlarla yaklaşık 3,8 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, yurt içindeki kesimlerden elde edilen kurban paylarını kavurma konserveleri haline getirerek sadece bayram günlerinde değil, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor.
Yurtdışında yapılan kesimlerde ise kurban etleri soğuk zincir korunarak anında ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.
Yurt içinde kesilen kurbanlar başta Et ve Süt Kurumu olmak üzere Türkiye’nin en büyük tedarikçilerinin işbirliğiyle modern kombinalarda, hijyen kurallarına ve İslâmi şartlara uygun olarak kesilip konserve haline getiriliyor.
Kızılay, kavurma konservelerinin ağırlıklı bölümünü bu yıl deprem bölgesindeki afetzede ailelere dağıtacak. Konserveler aynı zamanda ülke genelindeki Kızılay aşevlerinde sıcak yemek olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.
Bu yıl Gazze’deki çatışma mağdurlarına yönelik özel bir planlama yapan Kızılay, yardımların geçişiyle ilgili aksamaların yaşandığı bölge için de uzun ömürlü kavurma konservesi çözümünü ortaya koydu. Kurban kampanyasının Gazze ayağı, hayırseverlerden gördüğü yoğun ilgi üzerine ek kotayla genişletildi. Türkiye’de kesilen kurbanlıkların paylarından hazırlanacak yaklaşık 400 bin kavurma konservesi İyilik Gemileriyle Gazze’ye ulaştırılacak.