Türk mutfağı yemekleriyle tüm dünyada ilgiyle takip edilen bir mutfak.
Ülkemiz doğusundan batısına pek çok lezzete ev sahipliği yapıyor.
Hemen her ilimizin kendine ait lezzetleri bulunuyor.
Çıkartılan lezzet haritaları Türkiye'nin damak tadını yansıtıyor.
UNESCO tarafından Türkiye'deki gastronomi şehirleri açıklandı.
Türkiye'nin ilk gastronomi şehri olarak 2015 yılında Gaziantep olarak tescillendi.
Gaziantep başta baklavası olmak üzere birbirinden özgün lezzetlere ev sahipliği yapıyor.
İkinci olarak 2017’de Hatay Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Gastronomi dalında katıldı.
Hatay döneriyle tanınsada özgün bir Akdeniz mutfağına sahip.
Üçüncü ve son olarak 2019 yılında Afyonkarahisar'da UNESCO'nun gastronomi şehirleri listesine kabul edildi.
Afyonkarahisar börekleri başta olmak üzere Ege mutfağının özgün yemeklerini içinde barındırıyor.