Malzemeler:
Fırını 180°C (350°F) derecede ısıtın. Kek kalıbınızı hafifçe yağlayın veya pişirme kağıdıyla kaplayın.
Olgun muzları bir çatalla iyice ezin veya bir mutfak robotunda püre haline getirin.
Püre haline getirilmiş muzları bir karıştırma kabına alın. Üzerine doğal tatlandırıcıyı, yumurtaları, sıvı yağı ve vanilya özütünü ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Karışıma rendelenmiş havuç ve elmayı ekleyin, tekrar karıştırın.
Ayrı bir kapta yulaf ezmesi, tarçın, tuz, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın.
Kuru karışımı muzlu karışıma ekleyin ve iyice karışana kadar spatula veya kaşıkla karıştırın. Eğer isterseniz ceviz veya fındık gibi ekstra malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız kek hamurunu yağladığınız veya kapladığınız kalıba dökün.
Önceden ısıttığınız 180°C (350°F) derecedeki fırında 25-30 dakika veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kekinizi fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.