İltihap (enflamasyon), vücut dokularının patojenler, hasarlı hücreler veya tahriş edici maddeler gibi zararlı uyaranlara karşı verdiği biyolojik tepkinin bir parçasıdır. Beş temel belirti ısı, ağrı, kızarıklık, şişme ve işlev kaybıdır.
Uzmanlar, vücutta oluşan iltihabın çözümünün aslında mutfağınızda olduğunu belirtiyor.
Her mutfakta bulunan biberiye, vücuttaki iltihabı kontrol eden sitokinleri baskılayabilen bileşikler içerir.
Biberiye, antioksidanlar açısından da zengindir. Aynı zamanda hücre sağlığını da iyileştirebilir.
Biberiye gibi bitkileri beslenme düzeninize eklemek, sağlığınızı iyileştirmek ve iltihaplanma seviyelerini düşürmek için harika bir seçenek olabilir.
Biberiyenin sadece iltihap karşıtı özelliklere sahip değildir, aynı zamanda yemeklere ve içeceklere aroma ile lezzet sağlar.
Uzmanlar, biberiyenin beyniniz için de iyi olabileceğini keşfettiler. Biberiye, beyindeki serbest radikallerin verdiği hasarla savaşabilen karnosik asit adı verilen bir bileşen içerir.
Öğünlerinize az miktarda biberiye eklemek, iltihaba karşı vücudunuzun direncini kazanmasına destek olacaktır.