Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye`de en fazla avcılığı yapılan balık türleri arasında hamsi, palamut, istavrit ve mezgit yer alıyor.
Protein değeri yüksek balığın yıl boyunca tüketilmesi önerilirken, deniz balıklarının içeriğindeki Omega 3 yağ asitlerinin en zengin olduğu dönemin ise kış mevsimi olduğu vurgulanıyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Dr. Öğretim Üyesi Ömerhan Durrani, Türkiye`nin balık çeşitliliği açısından zengin bir ülke olduğunu söyledi. Marmara Denizi`nde 200, Ege Denizi`nde 300, Karadeniz`de ise 247 balık çeşidinin yaşadığını belirten Durrani, en fazla çeşitliliğin ise 500 balık türünün rapor edildiği Akdeniz`de bulunduğunu ifade etti.