1.
Besin değerini kaybetmemesi için brokoli haşlama süresi 2 ya da 3 dakikayı geçmemelidir.
2.
Yemeğin tuzu fazla kaçtıysa, tencereye kabukları soyulmuş yarım patates atmak fazla tuzu alacaktır.
3.
Patlıcanı kızartmadan önce acısını almak için 10 dakika tuzlu suda bekletin.
4.
Patates haşlarken içine bir kaşık margarin atmak patatesi daha çabuk yumuşatır.
5.
Ciğeri 5-6 dakikadan fazla pişirmek sertleşmesine neden olur.
6.
Pirinç pilavını kavururken 2 küp şeker eklemek pilavı daha parlak ve tane tane hale getirir.
7.
Tavuğu havuç, soğan ve sarımsak gibi sebzelerle haşlamak tavuğa lezzetli bir aroma katar.
8.
Çorbanızı ocaktan indirmeden hemen önce, 1 yumurta sarısı ve birkaç kaşık yoğurdu bir kasede çırpıp, kaynamakta olan çorbanın suyundan bir iki kepçe alarak karıştırın ve bu karışımı yavaş yavaş çorbaya yedirin. Terbiye işlemi çorbanın lezzetini artıracaktır.