Türkiye'de üretilen en önemli modelelrden olan makyajlı Renault Clio'nun iç mekânı büyük oranda aynı fakat burada yeni sürdürülebilir malzemeler kullanılmış.
Deri döşemeyle satın alınamayacak modelde koltuklar TEP adı verilen, organik ve polyester ipliklerden yapılan bir malzeme ile kaplanmış.
Clio'nun iç mekânında versiyona göre 7 veya 10 inç dijital gösterge paneli ile 7 veya 9.3 inç dokunmatik multimedya ekranı kombinasyonları sunuluyor.
Söz konusu sistemde kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteğinin yanı sıra dahili navigasyon da mevcut.
Modelde motor seçenekleri bulunuyor. 65 beygirlik 1.0 litre üç silindirli atmosferikle başlayan seçenekler 90 beygirlik 1.0 litre üç silindirli turbo ile devam ediyor.
En tepede ise 1.6 litre dört silindirli motor, iki elektrik motoru ve 1.2 kWsa bataryadan oluşan Clio E-Tech Full Hybrid 145 yer alıyor. Ayrıca 1.5 litrelik dizel motor da hala listedeki yerini koruyor.
Parçalı far yapısına sahip olan otomobil, markanın bir süre önce kullanmaya başladığı yeni nesil logoyu da bünyesinde taşıyacak.
Sürüş ve park yardımcıları, 360 derece kamera, trafik ve kaza uyarı sistemi gibi yeni nesil teknolojiler, Renault Clio'da bulunacak.
Yenilenen Clio ailesiyle ilgili bilmemiz gereken ilk detaylardan birisi ebatlarda herhangi bir değişime gidilmediği olacak. Bu da; 4.053 milimetre uzunluk, 1.988 milimetre genişlik, 1.439 milimetre yükseklik ve 2.583 aks mesafesi değerleriyle yola devam edileceği anlamına geliyor.
Buna paralel olarak 391 litrelik bagaj hacminde de herhangi bir değişim olmayan otomobilin, E-Tech hibrit versiyonunda ise bu rakam 301 litreye kadar geriliyor.
Güvenlik elemanları tarafında da gelmiş geçmiş en zengin Clio ile karşı karşıyayız. Aktif ve pasif toplamda 20 farklı sürüş destek asistanı makyajla birlikte ürün gamınd ayer alacak.