Prof. Dr. Canan Karatay, en sık tüketilen içecekler arasında olan çayın tüketiminin yanlış yapıldığını, çayın doğru bir şekilde tüketildiğinde ise şifa deposu olduğunu söyledi. Karatay ayrıca, yıllardır çayın yanlış tüketilmesinden kaynaklı zararları olduğunu da sözlerine ekledi.
Sabah kahvaltılarının, beş çaylarının, keyif saatlerinin vazgeçilmezi olan çay hakkında Canan Karatay yeni bir açıklamada bulundu.
Akşam'dan Fatimatüzehra Maslak'ın haberine göre; Prof. Dr. Canan Karatay, yıllardır çayın yanlış tüketilmesinden kaynaklı zararları olduğunu belirtti.
Yüksek oranda kafein içeren çayın yanlış tüketimine bağlı kan depolarını azalttığının altını çizdi.
Canan Karatay, doğru tüketildiğinde çayın vücuda olan faydalarını saymakla bitiremedi. Özellikle demir eksikliği olan kişilerin çayı bu şekilde bol bol tüketmesi gerektiğini söyledi.
İŞTE CANAN KARATAY'IN ÇAY TÜKETİMİ TAVSİYESİ
Yapılan araştırmalarda çayın barındırdığı kafeinin yüksek oranda demir maddesine dönmesini isteyenler için limonlu çay tavsiye edilir.
C vitamini bakımından zengin olan limon demir depolarını artırarak vücudun ihtiyacı olan eksikliklerini giderir. Özellikle çok miktarda çay tüketenlerin limonlu çay içmesi gerektiğinin altını çizen Canan Karatay, bu şekilde içildiğinde çayın sindirime de fayda sağladığını belirtti.
Hazımsızlık, ağız kokusu, bağırsak spazmı ve idrar enfeksiyonuna fayda sağlar. Vücudun onarılması için destekleyen limonlu çay adeta bir doğal ilaçtır.
Canan Karatay gün içinde en az 2 bardak limonlu çay tüketilmesini tavsiye ediyor. Gün içinde alınan 2 bardak limonlu çay vücuttaki virüs ve bakterileri azaltır.
Yapılan araştırmada limonlu çayın kandaki şeker miktarını dengelediğini bu sayede obezite gibi sağlık sorunlarının önüne geçtiği ortaya çıktı.