Areda Piar’ın araştırmasına göre, Ramazan ayında tatlı tüketiminin gözle görülür şekilde arttığı ortaya çıktı.
Katılımcıların %45,5’i bu dönemde şerbetli tatlıları daha fazla yediğini belirtti.
%43,4’ü tüketim alışkanlıklarında bir değişiklik olmadığını söyledi.
%11,1'i ise tatlı tüketiminin azaldığını ifade etti.
Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların;
%66,3’ü şerbetli tatlılarını pastane veya tatlıcılardan satın almayı tercih ediyor.
%28,5’i evde kendi tatlısını yapıyor.
%3,5’i restoran ve kafelerde tüketiyor.
%1,7'si marketlerden hazır paketli tatlı alıyor.
EN ÇOK SEVİLEN ŞERBETLİ TATLI BELLİ OLDU
Zirveye yüzde 64,1 ile baklava yerleşiyor.
Yüzde 44,6 ile künefe ikinci sırada yer alıyor.
Yüzde 31,7 ile kadayıf üçüncü sırada yer alıyor.
Yüzde 18,8 ile ekmek kadayıfı
Yüzde 16,1 ile tulumba
Yüzde 13,9 ile şekerpare
Yüzde 12,7 ile kalburabastı
Revani yüzde 11,5
Kemalpaşa yüzde 8,3
Şambali tatlısı yüzde 5,3