1 bardağında 10 hastalığın şifası saklı! Her derde deva Altın Süt...
Adını zerdeçal ve sütün karışımından alan Altın Süt, sağlığa olan mucizevi faydalarıyla dikkat çekiyor. Altın Süt, karaciğer, bağırsak, cilt, nezle gibi sorunlara adeta şifa oluyor. Peki Altın Süt'ün faydaları neler? Altın Süt nasıl hazırlanır, içinde hangi baharatlar var?
Orta Doğu ülkelerinde köklü bir tarihe sahip olan Altın Süt, saymakla bitmeyen sağlığa faydaları ile de dikkat çekiyor. Adını ana maddesi olan zerdeçal bitkisinin sütle karıştığında ortaya çıkardığı renkten alan mucizevi Altın Süt, bağırsak problemlerinden cilt sorunlarına kadar pek çok derde şifa oluyor. Peki Altın Süt nasıl hazırlanır? Altın Süt'ün faydaları neler? Altın Süt'ün içinde hangi baharatlar var? İşte Altın Süt tarifi...
MUCİZEVİ ALTIN SÜT HER DERDE DEVA
ALTIN SÜT'ÜN FAYDALARI NELER?
Güçlü antienflamatuar etkilere sahip olan zerdeçal, vücudun sahip olduğu antioksidan kapasitesini de artırarak pek çok hastalığın nedeni olan oksitadif strese iyi gelir.
Zerdeçalın içinde bulunan etken maddelerden olan kurkumin, kimyasal yapısı sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirir.
Altın Süt, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olabilir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.
Öğrenme ve hafıza gelişimini olumlu etkileyebilir.
Kabızlık, öksürük, nezle, karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıkların olumsuz etkilerinin en aza indirgenmesine katkı sağlar.
ALTIN SÜT TARİFİ
Ana maddesi zerdeçal ve süt olan Altın Süt, içeriğine eklenen baharatlar ile birlikte etkisi artan bir şifa kaynağına dönüşüyor. Peki Altın Süt'e hangi baharatlar hangi ölçüde koyulmalı? Altın Süt nasıl hazırlanır?
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber, tarçın (opsiyonel)
İsteğe bağlı tatlandırıcı olarak bal
HAZIRLANIŞI
Yeterli büyüklükte bir cezvenin içerisine süt eklenerek ısıtmaya başlanır.
Süt ısınıp ılık bir sıcaklığa ulaştığında, cezvenin içine 1 çay kaşığı toz zerdeçal eklenerek kısık ateşte kaynaması beklenir. Kaynayan süt 5 dakika karıştırılır.
Süt kaynadıktan sonra isteğe bağlı olara 1 çay kaşığı karabiber, bal ve tarçın da eklenir.
Ilık bir şekilde tüketilir.