24 Kasım 2024 Pazar
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

1 bayat ekmeğiniz varsa bu tarifi yapın! Tadına bakan gerçek mantı sanacak...

Bayat ekmekle yapılan bu tarifin tadına bakanlar gerçek mantı sanacaklar. Üstelik sadece 1 tane bayat ekmek, bu tarif için yeterli olacak. İşte bayat ekmek mantısı tarifi...

1 bayat ekmeğiniz varsa bu tarifi yapın! Tadına bakan gerçek mantı sanacak...

Bayat ekmeklerin israf olmasını engellemek isteyen pek çok ev hanımı, bayat ekmekle yapılabilecek farklı tarifler araştırıyordu. Özellikle iftar menülerine yakışacak bayat ekmekli o tarifi sizin için derledik. Üstelik sadece 1 tane bayat ekmek, bu tarif için yeterli. Bayat ekmekten yapılan mantı, sofraların yeni yıldızı olacak. Tadına bakanlar gerçek mantı sanacak. Peki bayat ekmekten mantı nasıl yapılır? İşte bayat ekmek mantısı tarifi...

BAYAT EKMEK MANTISI TARİFİ

MALZEMELER

1 ekmeğe yakın bayat ekmek
2 yumurta
1 kuru soğan

1 bayat ekmeğiniz varsa bu tarifi yapın! Tadına bakan gerçek mantı sanacak...
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı silme karabiber
1 çay kaşığı silme pulbiber
1 çaykaşığı silme tuz
1 tutam maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için;

1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Pulbiber ve maydanoz

HAZIRLANIŞI

Bayat ekmeğinizi elimizle küçük parçalara ayırın.

Ekmeklerinizin üzerine yumurtayı, incecik kıydığınız maydanozu, baharatlarını, rendelediğiniz soğanı, sarımsağı ve tuzunu atıp güzelce yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve normal köfte şekli verip tabağınıza dizin.

1 bayat ekmeğiniz varsa bu tarifi yapın! Tadına bakan gerçek mantı sanacak...

Bütün ekmeklere aynı işlemi uyguladıktan sonra tavanıza sıvı yağ koyup iyice ısınmasını bekleyin.

Daha sonra köftelerinizi kızgın yağda güzelce kızartın.

Kızaran köftelerinizi havlu peçete serdiğiniz servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek ve maydonoz ve pulbiber serperek servis edebilirsiniz.

Tarif Mantı