22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 11°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

1 hafta boyunca bayatlamıyor! İşte sır gibi saklanan bayatlamayan poğaça tarifi…

 Mis gibi kokusuyla sofraların aranan lezzeti poğaçalar herkesin favori hamur işlerinden biri. Ancak poğaçalar her zaman tazeliğini koruyamayabiliyor. "Günlerce tadından ödün vermeyen ve bayatlamayan poğaça nasıl yapılır?" diye merak ediyorsanız bayatlamayan poğaça tarifi sizlerle...

1 hafta boyunca bayatlamıyor! İşte sır gibi saklanan bayatlamayan poğaça tarifi…
A+ A-

Kahvaltı sofralarını ve çay saatlerinizi yumuşacık, enfes bir poğaçayla süslemek için tekrar tekrar yaptığınız bir tarif olduğuna eminiz. Ancak hazır olun! Birkaç gün boyunca aynı lezzeti ve yumuşaklığı koruyan bu poğaça tarifi zirveye yerleşmeye geliyor! Yoğurt, sıvı yağ, un, yumurta ve mayanız varsa önümüzdeki günlerde favori yiyeceğiniz belli diyebiliriz. İşte bayatlamayan poğaça tarifi tüm ayrıntılarıyla sizi bekliyor!

Mayayı hazırlamakla başlayın

Geniş bir yoğurma kabı alın çünkü bu poğaça çok kabaracak! Kabınıza 2 su bardağı ılık su ilave edin. Suyun çok soğuk veya kaynar olmaması önemli. İçerisine 1 paket yaş veya 1 çorba kaşığı kuru mayanızı ilave edin. 1 yemek kaşığı şekerinizi de ekleyip güzelce karıştırın ve kabın üzerini kapatıp 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin.

Malzemelerinizi ekleyin

Mayanız su ve şekerle birlikte aktifleşti, sıra diğer malzemelerde! 1 su bardağı yoğurt, sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı da kabınıza alın ve güzelce karıştırın. 1 tatlı kaşığı tuzu da bu aşamada ilave etmeyi unutmayın! Ardından eleyerek kontrollü bir şekilde ununuzu da ekleyin. Hazırlık aşamasında yaklaşık 9 su bardağı un kullanacaksınız. Hafif ele yapışan bir hamur elde etmeniz yeterli.

Hamurunuzun kabarmasını bekleyin

1 hafta boyunca bayatlamıyor! İşte sır gibi saklanan bayatlamayan poğaça tarifi… - Resim : 1

Bayatlamayan poğaçanız aynı zamanda puf puf kabaracak, yemelere doyamayacaksınız! Bunun için biraz sabır gerekli. Hamurunuzu hazırladıysanız kabınızın üstünü kapatarak sıcak bir ortamda mayalanmasını bekleyin. Bu aşamada en az 1 saat mayalandırmak önemli, vaktiniz varsa süreyi artırmak da sizin elinizde.

Poğaçalarınızı hazırlayın

Mayalanan hamurunuzu birkaç kez hafifçe yoğurarak havasını alın. Ardından yuvarlak veya oval şekil verin. Dilerseniz hamurun içine peynir, zeytin, kıyma gibi damak tadınıza uygun iç harç koyabilir veya sade şekilde hazırlayabilirsiniz. Tepsiye yerleştirdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve seviyorsanız çörek otu serpiştirin.

Günlerce tadına doyamayacağınız lezzet hazır!

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika içinde poğaçalarınız pişecek! Dinlenen poğaçalarınızı bugün gün sofranızda servis edebilir, yarın kahvaltıda tüketebilir, öbür gün sandviçler hazırlayarak keyif yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri