22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

1 kaşık yağdan 2 tepsi Selanik Gevreği çıkıyor! Pastaneciler bu tarifi arıyor

Pastanelerden kilo kilo aldığımız Selanik gevreği, oldukça bereketli bir gevrektir. 1 kaşık yağla 2 tepsi çıkan Selanik Gevreği'nin tarifini pastaneciler bile size soracak. İşte Selanik gevreği tarifi...

1 kaşık yağdan 2 tepsi Selanik Gevreği çıkıyor! Pastaneciler bu tarifi arıyor

Selanik Gevreği, aslen Biscotti olarak bilinen ve pastanelerden kilo kilo aldığımız bir gevrektir. Selanik gevreğinin vitamin dolu içeriğiyle sağlığa da benzersiz faydaları vardır. Oldukça bereketli pişen Selanik Gevreği, sadece bir yemek kaşığı yağdan 2 tepsi çıkıyor. İşte pastanecilerin bile aradığı tarifiyle Selanik Gevreği...

SELANİK GEVREĞİ TARİFİ

Malzemeler

1 kaşık yağdan 2 tepsi Selanik Gevreği çıkıyor! Pastaneciler bu tarifi arıyor

1 yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı sıcak su
Bir bardak kavrulmuş ve çekilmiş fındık
Yarım bardak kuru üzüm (İstediğiniz kuruyemişleri ekleyebilirsiniz)

Hazırlanışı

1. Yumurtaları geniş bir kaba kırın. Şekeri üzerine ekleyerek iyice çırpın.
2. Karışımın üzerine sirke, sıcak su ve tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Yumurtanın büyüklüğüne göre 2-2.5 bardak unu, kabartma tozunu karışıma ekleyin. Karışım, yoğurt kıvamında olmalı.
4. Fındık ve kuru üzümü de ekleyerek karıştırın.
5. Yağlı kağıt serili tepsilere karışımı eşit şekilde bölüştürün.
6. 200 derece önceden ısıtılmış fırına tepsiyi koyun. 10 dakika 200 derecede piştikten sonra fırının ayarını 160 dereceye düşürün ve yarım saat daha pişirin.

Pembeleştikten sonra fırından çıkarabilirsiniz. 15 dakika dinlendirdikten sonra ince ince dilimleyerek Selanik gevreğinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Selanik selanik gevreği selanik gevreği tarifi