10 dakikada peynirli börek tarifi: Peynirli börek malzemeleri neler?
Peynirli börek sevenler bu tarife bayılacak. Su böreği tadında peynirli börek yapmak sandığınızdan daha kolay. Böreğinizin yumuşak olması için sosunu doğru kullanmak ve pişirme süresine dikkat etmek gerekiyor. Peki peynirli börek nasıl yapılır?
10 DAKİKADA PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
5 adet günlük yufka
Sosu için:
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
170 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı tuz
10 DAKİKADA PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?
Sos için tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde karıştırın. İç harç için maydanozları ince ince doğrayın.
Peynirleri de rendeleyin ya da çatalla ezin.
Diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce karıştırın. Borcamınızı yağlayın. 1. yufkayı kenarları dışarda kalacak şekilde serin. Sostan 2 kaşık gezdirin.
2. yufkayı da tepsinin içerisine büzerek serin. Tekrar sos dökün. Peynirli harçtan dökün.
Her katı bu şekilde sos ve peynirli harç serperek bitirin. İlk yufkanın sarkan kenarlarını böreğin üstüne düzelterek bükün. Kalan sosu üzerine dökerek fırça ile her yerine sürün.
Ardından böreğinizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirmeye bırakın. Çıkardıktan sonra bir süre oda sıcaklığında dinlendirin.
Dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun.
Kaynak: Yemek.com