05 Ekim 2024 Cumartesi
İstanbul 25°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

10 tane yeseniz bile kilo yapmıyor! Poğaçaya bunu eklediğinizde…

Kahvaltıdan çay saatine kadar tüketilebilecek tatlıları daha sağlıklı malzemelerle yapmak ister misiniz? Sindirilebilirliği yüksek ve faydalı bileşenlerle öne çıkan siyez unu kullanarak lezzetli hamur işleri hazırlamaya hazırsanız tariflerimiz sizi bekliyor.

10 tane yeseniz bile kilo yapmıyor! Poğaçaya bunu eklediğinizde…
A+ A-

Siyez unu yüksek protein içeriğine sahiptir ve vücuda dengeli beslenme sağlar. Siyez unu aynı zamanda lif, vitamin ve mineral bakımından da zengindir ve sağlıklı beslenme listelerinde sıklıkla tercih edilir. Glutensiz un olduğundan diyet için mükemmeldir. Siyez unundan yapılan hamur işleri hem lezzet hem de sağlıklı içerik açısından etkileyicidir. O halde gelin siyez ununu kullanarak evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir hamur işi tarifine bakalım.

10 tane yeseniz bile kilo yapmıyor!

Siyez unlu poğaça için malzemeler

  • 3 su bardağı siyez unu
  • 1 tane yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 3 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

10 tane yeseniz bile kilo yapmıyor!

Hazırlanışı

  1. Geniş bir kaba siyez ununu koyun ve unun ortasında boşluk oluşturun.
  2. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Sarısını ayrı bir kapta saklayın.
  3. Yumurta akı, eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve yoğurdu unun ortasına koyarak iyice karıştırın.
  4. Karışımın içine kabartma tozu, karbonat ve tuzu da ilave ederek hamuru güzelce yoğurun.
  5. Hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Bu arada ara ara un ekleyerek hamurun kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  6. İç harç için öncellikle maydanozları ince ince kıyın.
  7. Bir kapta kıydığınız maydanozları, lor peynirini ve keten tohumunu karıştırın.
  8. Hamurdan cevizden az daha büyük parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın.
  9. Yuvarlak parçalara çay tabağıyla bastırarak düz bir hamur elde edin.
  10. Elde ettiğiniz hamurun içine iç harçtan yeteri kadar koyarak bohça şeklinde kapatın. Bu işlemi tüm hamur bezelerinde uygulayın.
  11. Fırını 180 dereceye ayarlayarak önden ısıtın.
  12. Bir fırın tepsisine poğaçaları güzelce dizin. Dilerseniz fırın tepsisine poğaçaları dizmeden önce yağlı kâğıt koyabilirsiniz.
  13. Dizdiğiniz poğaça hamurlarının üstüne ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımı ile sürün. İsteğe bağlı olarak poğaçaların üzerine keten tohumu da serpebilirsiniz.
  14. Tepsiyi önceden ısıttığınız fırına koyun ve 30 dakika kadar pişirin.

Poğaça Tarif