14 milyon internette aile profilini tercih etti
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Güvenli İnternet Hizmeti Aile Profilini yaklaşık 14 milyon abonenin tercih ettiğini söyledi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) Güvenli İnternet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Sizler burada oturmuş beni dinlerken bir dakikada, internette 35 bin siber saldırı gerçekleşiyor, 21 bin spam e-posta gönderiliyor, 470 bin networke ihlal girişiminde bulunuluyor, 95 bin kötücül yazılım programı nötralize ediliyor, 32 bin bilgisayar botnete dahil oluyor" diye konuştu.
Sayan, sosyal medya yasasıyla ilgili de “2022'de yeni düzenleme yapacağız. Bu düzenlemeyle hedefimiz, sosyal ağ sağlayıcılarla kurulan muhataplık ilişkisinin güçlendirilmesi ve vatandaşlarımızın haklarının korunmasıdır" ifadelerini kullandı.
15-16 YAŞ SİBER ZORBALIĞA MARUZ KALIYOR
BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da günde ortalama 8 saat internet kullanıldığını söyledi. Özellikle salgın döneminde, internetin, sosyal ağların ve dijital oyunların giderek daha yoğun bir şekilde hayata girmesi, bu ortamlarda bulunan güncel çevrim içi risklerin de artmasına sebep olduğunu anlatan Karagözoğlu, siber zorbalık, yalan haber, dezenformasyon, çevrim içi istismar, mahremiyetin ihlali ve bağımlılık gibi pek çok duruma karşı, bugün "Hep Birlikte Daha İyi Bir İnternete" diyerek, dijital farkındalığın oluşmasını ve yaygınlaşmasını istedi.
Karagözoğlu, pek çok açıdan hem çocukları hem de ebeveynleri koruyan Güvenli İnternet Hizmeti Aile Profilini yaklaşık 14 milyon abone tarafından tercih edildiğini bildirdi. Çocukların internette karşılaştığı risklerin başında, siber zorbalığın geldiğine dikkati çeken Karagözoğlu, "Özellikle 15-16 yaş grubundaki çocuklarımız, diğer yaş gruplarına göre daha fazla siber zorbalığa uğruyor ve yüzde 33,8 ile ilk sırada yer alıyor" dedi.