18 yıllık İsviçreli şefin gizli tarifi: Patatesi bir de böyle yapmayı deneyin!
Patates mutfaklarımızın kuşkusuz en sevilen sebzesi. Bugün sizlere vereceğimiz tarif ise İsviçreli şeflerin özenle hazırladıkları patates röşti. Hem kahvaltıda hem de ana yemeklerin yanında farklı bir eşlikçi olarak tüketebileceğiniz tarifimizin ayrıntıları haberimizin devamında...
Patates, dünya mutfağının en çok kullanılan malzemelerinden biri. Özellikle İsviçre mutfağında öyle bir tarif var ki tam olarak parmaklarınızı yedirtecek cinsten. Hazırsanız söylüyoruz, tarifimizin adı patates röşti. Bir nevi patatesli yumurta olan bu pratik tarif aynı zamanda ana yemeklerin de en güzel eşlikçilerinden biri olmayı başarıyor. Özellikle et yemekleri ile müthiş bir uyum yakalayan patates röşti tarifimiz haberimizin devamında...
PATATES RÖŞTİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 5 dal taze soğan
- 3 adet patates
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram kaşar peyniri
PATATES RÖŞTİ TARİFİ - PÜF NOKTALARI
1) Patatesleri hafif yumuşayana kadar haşlayın ve ocaktan alın. Patatesler soğuduktan sonra rendeleyin, tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
2) Farklı bir tavada zeytinyağı ile biberi ve taze soğanı soteleyin.
3) Orta boy bir tavada tereyağını eritin ve rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin.
4) Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin.
5) Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin.
6) Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin.
7) Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin.
PÜF NOKTASI
- Patatesleri çok fazla haşlamamalısınız. Rendeleyerek kullanacağınız için ezilmeyecek bir kıvamda olmaları gerekiyor.
- Pişirme işlemi sırasında ateşi kontrol etmelisiniz. Eğer yüksek ateşte pişirirseniz röştinin içi çiğ kalırken alt ve üst katmanı yanabilir.
Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.
Kaynak: yemek.com