22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

2 çay kaşığı ekleyin, farka inanamayacaksınız! Tam kıvamında dağılmayan mercimek köftesi tarifi

7'den 70'e herkesin bayılarak yediği mercimek köftesini bu şekilde yaparsanız kesinlikle dağılmıyor ve kıvamı tam istediğiniz gibi oluyor. İşte şeflerin sır gibi sakladığı mercimek köftesi tarifi...

2 çay kaşığı ekleyin, farka inanamayacaksınız! Tam kıvamında dağılmayan mercimek köftesi tarifi
A+ A-

Mercimek köftesi misafir davetlerinde, gün sofralarında her zaman yerini koruyan, tabiri caizse modası hiç geçmeyen favori tariflerdendir. Büyük küçük herkes mercimek köftesini sever. Mercimek köftesi yapanların ise en çok şikayet ettikleri konu, kıvamını ayarlamakta zorlanıyor olmaktır. İşte sizler için tam kıvamında mercimek köftesi tarifi...

TAM KIVAMINDA MERCİMEK KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
  • Yarım limon
  • Yeteri kadar tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Sumak

PÜF NOKTASI: Eğer baharat olarak bolca sumak kullanırsanız limonu fazla eklemek zorunda kalmayacağınız için mercimek köftenizin kıvamı daha iyi olacaktır. 

ASLA DAĞILMAYAN MERCİMEK KÖFTESİ HAZIRLANIŞI

1) Mercimekleri yıkayın ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edin. İyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2) Suyunu çekince bulguru ekleyin ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletin.
3) Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. İçine salça ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurma işlemini sürdürün.
4) Yarım saat dinlenen mercimeğe, kavurduğunuz salçalı soğanı ekleyin ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurun.
5) İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave ettikten sonra tekrar yoğurun.
6) Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edin. Sıktığınız yarım limonun suyunu ekleyin. Malzemelerin güzelce karışması sağlayın.
7) Köfte harcını biraz soğuduktan sonra, tüm malzemeleri eliniz ile yoğrurarak yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
8) Köftelere şekil verin, marul veya roka yaprakları üzerine dizin.

Mercimek köfteniz hazır! İsterseniz farklı mercimek köftesi şekilleri deneyerek farklı sunumlar da hazırlayabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun...

Son Dakika Haberleri Mercimek köftesi mercimek köftesi tarifi mercimek köftesi sunumu mercimek köftesi tarifi resimli mercimek köftesi şekilleri mercimek köftesi farklı sunumları