20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 22°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

20 yıllık Adanalı tatlıcı tarifini paylaştı! Adana'nın meşhur karakuş tatlısı o tarifle yapılıyormuş

Adana yöresinin bilindik tatlılarından Karakuş tatlısı, şerbetli ve eşsiz lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. 20 yıllık Adanalı tatlıcı, lezzetli mi lezzetli karakuş tatlısının tarifini sizler için anlattı. İşte karakuş tatlısının tarifi...

20 yıllık Adanalı tatlıcı tarifini paylaştı! Adana'nın meşhur karakuş tatlısı o tarifle yapılıyormuş

Adana yöresinin tatlıları arasında özel bir yere sahip olan Karakuş Tatlısı, tatlı tutkunlarını cezbetmeye devam ediyor. İncecik hamuru, şerbeti ve iç dolgusuyla dikkat çeken bu geleneksel tatlı, Adana mutfağının enfes bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Tatlı severlerin vazgeçilmezi haline gelen Karakuş, özel yapımıyla ve eşsiz lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. İşte 20 yıllık ustasından aldığımız tarifiyle Adana'nın karakuş tatlısı...

KARAKUŞ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

20 yıllık Adanalı tatlıcı tarifini paylaştı! Adana'nın meşhur karakuş tatlısı o tarifle yapılıyormuş

5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İÇİ İÇİN

1 su bardağı ceviz
1 tepeleme kaşık toz şeker

ŞERBETİ İÇİN

2 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Yarım limon

HAZIRLANIŞI

1.Geniş bir kaba bütün hamur malzemelerini ekleyin ve yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.

2. Hamuru iki bezeye ayırın ve bezelerden birini oklava ile incecik açın. İki ucundan katlayın ve cevizli harcı içerisine yerleştirin.

3. Diğer bezeyi de incecik açın ve ikiye katlayarak diğer bezenin üzerine yerleştirin. Bıçak yardımıyla kare kare kesin ve kestiğiniz kareleri büzerek şeklini verin.

4. Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartın ve soğuyan şerbet tenceresinin içine bırakın. Güzelce çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Adana karakuş tatlısı karakuş tatlısı tarifi