20 yıllık ustası gizli tarifini paylaştı! Meğer kıpkırmızı ayva reçelinin sırrı...
Kış mevsiminde kahvaltıların vazgeçilmezi olan Ayva Reçeli'ne kırmızı rengini veren püf noktası araştırılıyordu. 20 yıllık ustasından aldığımız tarife göre, meğer Ayva Reçeli'ne kırmızı rengini veren püf noktası bakın neymiş...
Kış mevsiminde kahvaltıların vazgeçilmezi olan Ayva Reçeli, tarifi son zamanlarda araştırılan reçel tariflerinden. Ayva Reçeli'ne kırmızı rengini veren püf noktasını sizin için araştırdık. 20 yıllık ustası Özlem Hanım'dan aldığımız tarife göre, nefis Ayva Reçeli'ne kıpkırmızı rengini veren o püf noktası bakın neymiş... İşte o tarif...
KIPKIRMIZI AYVA REÇELİ TARİFİ
Malzemeler:
4 ayva
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
3-4 adet karanfil
Hazırlanışı:
Ayvaları kabuklarını soyarak ince ince dilimleyin. Ayva çekirdeklerini bir kenara ayırın.
Ayvalar dilimlendikten sonra bir kabın içine alın ve üzerine şeker ilave ederek birkaç saat beklemeye bırakın.
Şekerler erimeye başladıktan sonra tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Bu aşamada 5-6 ayva çekirdeğini tencereye ekleyin. Eklediğiniz ayva çekirdekleri, reçele kırmızı rengini verecektir.
Reçeli kıvam alana kadar yarım kapalı olacak şekilde kaynatın. Biriken köpükleri 10 dakikaya bir kepçeyle alın.
Ocağı kapatmaya yakın limon suyu ve karanfiller de ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alın.
Soğumasını beklemeden kavanozlara paylaştırılıp kapağını kapatın.
Afiyet olsun!