23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 14°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

22 yıllık ustası püf noktasını paylaştı! Un helvasının içine 1 çay kaşığı ekleyince...

Un helvası, geleneksel tatlılarımızdan biridir. Kıvamını tutturması oldukça zor olan un helvasının püf noktalarını 22 yıllık ustasından aldık. İşte un helvasının içine 1 çay kaşığı koyulduğunda topaklanmayı önleyen o madde ve un helvası tarifi...

22 yıllık ustası püf noktasını paylaştı! Un helvasının içine 1 çay kaşığı ekleyince...

Un helvası, geleneksel tatlılarımız arasında en sevilenlerden biridir. Adına şarkı bile yazılan un helvasınun kıvamını tutturmak ise oldukça zor. Un helvasının püf noktalarına dikkat edilmediğine topaklanabiliyor, kararıyor ya da cıvık kalabiliyor. 22 yıllık ustasından aldığımız tarife göre, un helvası yaparken bu sorunları yaşamamak için 1 çay kaşığı karbonat eklemek yeterli. İşte 22 yıllık ustasından aldığımız tam kıvamında un helvası tarifi...

UN HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

22 yıllık ustası püf noktasını paylaştı! Un helvasının içine 1 çay kaşığı ekleyince...

200 gram margarin
1. 5su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için:

2 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI

1. Şerbeti için: 2 su bardağı su ve 1.5 su bardağı şekeri kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Şerbet kıvamına geldiğinde altını kapatın.

2. Margarini geniş tabanlı bir tencereye alın ve eritin.

3. Margarin eridikten sonra un ve karbonatı eleyerek margarinin üzerine ekleyin.

4. Artık kavurmaya başlayabilirsiniz. Karışım altın rengine döndüğünde şerbeti üzerine ekleyin. Un şerbeti çekene kadar 15 dakika daha kavurduktan sonra un helvanız hazır.

Afiyet olsun!

Tatlı un helvası un helvası püf noktaları