24 yıllık pastane ustası tel tel açma tarifinin sırrını paylaştı! Meğer hamuru böyle yoğurulmalıymış...
Pastanelerin meşhur açma tarifi ortaya çıktı. Meğer hamurunun bu şekilde yoğurulması gerekiyormuş. İşte tel tel ayrılan açma tarifi ve püf noktaları...
Kahvaltılara en çok yakışan lezzetler fırından çıkmış sıcacık poğaçalar ve açmalar. Bugün sizlerle paylaşacağımız tarif ise pastaneden alınan açmaları aratmıyor, tadına ise doyum olmuyor. Sadece kahvaltıda değil çay saatlerinde tüketebileceğiniz ve çocukların beslenme çantalarına gönül rahatlığı ile koyabileceğiniz bu açma, tel tel ayrılıyor ve yumuşacık oluyor. Kağıt ve kaleminiz hazırsa buyurun tel tel ayrılan açma tarifine vakit kaybetmeden geçelim...
TEL TEL AYRILAN AÇMA İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta beyazı(sarıları üzerine sürmek için ayrılacak)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Araları için:
40 gram tereyağı
Üzeri için:
2 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
TEL TEL AYRILAN AÇMA NASIL YAPILIR?
Açmanın hamurunu hazırlamak için derin bir kaba tüm malzemeleri alın. Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamura bir yemek kaşığı tereyağı ilave ederek yoğurmaya devam edin. Sonrasında hamurun üzerini temiz bir mutfak bezi ile örtün ve yarım saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 9 eşit parçaya ayırdıktan sonra yuvarlayarak bezeler yapın. Hazırladığınız tüm bezeleri ayrı ayrı bir oklava yardımıyla açın ve üzerlerine bir miktar daha tereyağı sürün.
Uç kısımları bütün kalacak şekilde açtığınız bezelere 7-8 adet kesik atın.
Ardından rulo şekilde sarın ve uç kısımlarından birleştirerek şekil verin.
Şekil verdiğiniz açmaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 10 dakika tepside mayalanmaları için bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Üzeri kızaran açmaları fırından çıkarıp bir süre oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun!