31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

25 yıllık aşçı püf noktasını açıkladı! Meğer lokum gibi karnıyarık yemeğinin sırrı 2 küp şekerdeymiş

Severek tükettiğimiz karnıyarık yemeği, birçok püf noktası barındırıyor. Bu püf noktalarından en önemlisi, patlıcanın sert ve acı kalmaması nasıl sağlaınır sorusunun cevabı çok merak ediliyordu. İşte 25 yıllık aşçısından lokum gibi karnıyarık yemeği tarifi...

25 yıllık aşçı püf noktasını açıkladı! Meğer lokum gibi karnıyarık yemeğinin sırrı 2 küp şekerdeymiş

Karnıyarık yemeği, hepimizin severek tükettiği geleneksel yemeklerimizden biridir. Karnıyarık yemeği, patlıcan ve kıymanın birbirine sinen aromasıyla kış mevsiminin sevilen bir yemeğidir. Ancak karnıyarık pişirirken yapılan tek bir hata, karnıyarıkta kullanılan patlıcanın sert ve acı kalmasına neden olabilir. Hata yapmamak için karnıyarık pişirirken püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşte 25 yıllık aşçıdan aldığımız püf noktalarıyla Karnıyarık tarifi...

LOKUM GİBİ KARNIYARIK TARİFİ

Malzemeler

7 adet küçük patlıcan
200 gr kıyma
2 orta boy domates
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
4 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Karnıyarıkların üstü için sivri biber ve domates
Kızaran patlıcanların içine eklemek için 2 küp şeker

Hazırlanışı

1. Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun. Geniş bir kabın içine su ve tuz ekleyip patlıcanları acılarını bırakması için dinlendirin.

2. Karnıyarık yemeğinin kıymalı içini hazırlayın. Kıyma ve soğanı kavurun. Üzerine biber ve salça ekleyerek karıştırın. Üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kıyma karışımı kaynadıktan sonra üzerine ince doğranmış maydonozu ekleyerek altını kapatın.

3. Kıyma karışımı ılık hale gelene kadar patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Patlıcan sayısı kadar sivri bieri de aynı şekilde kızartın.

4. Kızaran patlıcanları fırın tepsinize alın. Ortalarını bıçak ile yarın ve içlerini çatalla biraz ezin.

25 yıllık aşçı, tam bu adımda patlıcanların içine yarımşar adet küp şeker eklemenizi öneriyor. Şeker, sert ve acı olmaması için patlıcanları yumuşatıyor ve Karnıyarık yemeğine lokum gibi lezzet veriyor.

5. Şimdi kıyma karışımını patlıcanlara eşit şekilde yerleştirin. Kıymanın üstünü de kızarmış biber ve domates ile zenginleştirin.

6. Son olarak dibine tutmaması için tepsinin üzerinde sıcak su gezdirmeyi unutmayın. Patlıcanların üzerine gelmemesine dikkat edin. Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyu azalana kadar pişirin.

Lokum gibi Karnıyarık yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!

Patlıcan