25 yıllık aşçı püf noktasını açıkladı! Meğer lokum gibi karnıyarık yemeğinin sırrı 2 küp şekerdeymiş
Severek tükettiğimiz karnıyarık yemeği, birçok püf noktası barındırıyor. Bu püf noktalarından en önemlisi, patlıcanın sert ve acı kalmaması nasıl sağlaınır sorusunun cevabı çok merak ediliyordu. İşte 25 yıllık aşçısından lokum gibi karnıyarık yemeği tarifi...


Karnıyarık yemeği, hepimizin severek tükettiği geleneksel yemeklerimizden biridir. Karnıyarık yemeği, patlıcan ve kıymanın birbirine sinen aromasıyla kış mevsiminin sevilen bir yemeğidir. Ancak karnıyarık pişirirken yapılan tek bir hata, karnıyarıkta kullanılan patlıcanın sert ve acı kalmasına neden olabilir. Hata yapmamak için karnıyarık pişirirken püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşte 25 yıllık aşçıdan aldığımız püf noktalarıyla Karnıyarık tarifi...
LOKUM GİBİ KARNIYARIK TARİFİ
Malzemeler
7 adet küçük patlıcan
200 gr kıyma
2 orta boy domates
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
4 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Karnıyarıkların üstü için sivri biber ve domates
Kızaran patlıcanların içine eklemek için 2 küp şeker
Hazırlanışı
1. Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun. Geniş bir kabın içine su ve tuz ekleyip patlıcanları acılarını bırakması için dinlendirin.
2. Karnıyarık yemeğinin kıymalı içini hazırlayın. Kıyma ve soğanı kavurun. Üzerine biber ve salça ekleyerek karıştırın. Üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kıyma karışımı kaynadıktan sonra üzerine ince doğranmış maydonozu ekleyerek altını kapatın.
3. Kıyma karışımı ılık hale gelene kadar patlıcanları kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Patlıcan sayısı kadar sivri bieri de aynı şekilde kızartın.
4. Kızaran patlıcanları fırın tepsinize alın. Ortalarını bıçak ile yarın ve içlerini çatalla biraz ezin.
25 yıllık aşçı, tam bu adımda patlıcanların içine yarımşar adet küp şeker eklemenizi öneriyor. Şeker, sert ve acı olmaması için patlıcanları yumuşatıyor ve Karnıyarık yemeğine lokum gibi lezzet veriyor.
5. Şimdi kıyma karışımını patlıcanlara eşit şekilde yerleştirin. Kıymanın üstünü de kızarmış biber ve domates ile zenginleştirin.
6. Son olarak dibine tutmaması için tepsinin üzerinde sıcak su gezdirmeyi unutmayın. Patlıcanların üzerine gelmemesine dikkat edin. Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyu azalana kadar pişirin.
Lokum gibi Karnıyarık yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.