21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

25 yıllık ustadan her evde bulunan 4 malzeme ile pratik tahin helvası tarifi

Tahin helvası yapmak aslında çok kolaymış. Her evde bulunan 4 malzeme ile siz de ağızda dağılan pratik tahin helvası yapabilirsiniz. İşte 4 malzemeli pratik tahin helvası tarifi...

25 yıllık ustadan her evde bulunan 4 malzeme ile pratik tahin helvası tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, balığın en güzel eşlikçisi tahin helvasını bu tarifle evde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Üstelik her evde bulunan 4 malzemeyle. İşte karşınızda 4 malzemeli pratik tahin helvası tarifi...

PRATİK TAHİN HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

50 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri

4 MALZEMELİ TAHİN HELVASI NASIL YAPILIR?

1- Tereyağını, yapışmaz bir tavada kısık ateşte eritin.

2- Un ekleyip, hafifçe renk değişene kadar kavurun.

3- Ardından pudra şekeri ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.

4- Ocağı kapatıp tahini ilave edin, karışımı pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın.

5- Hazırladığınız tahin helvasını streçle kaplı bir kaba aktarın, iyice bastırarak şekil almasını sağlayın.

6- Bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin.

7- Ertesi gün dilimleyerek, kolay tahin helvasının tadını çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri