01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 11°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

25 yıllık ustanın sırları ortaya çıktı! Meğer pişirdiği etler bu yüzden yumuşacık ve sulu oluyormuş…

Etin lezzetli ve sağlıklı şekilde tüketilebilmesi için kurumaması ve içindeki suyu kaybetmemesi çok önemli. Bu yüzden de et pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. İşte lezzetine doyamayacağınız yemekler için olmazsa olmaz o yöntemler...

25 yıllık ustanın sırları ortaya çıktı! Meğer pişirdiği etler bu yüzden yumuşacık ve sulu oluyormuş…
A+ A-

Eti doğru şekilde pişirmek, lezzetine lezzet katmak için dikkat edeceğiniz en kritik nokta olabilir. Suyunu içine hapsedip lokum kıvamında bir et pişirmek istiyorsanız şu ana kadar bildiğiniz yöntemleri unutun. İşte bıçağı ete değdirdiğiniz anda sulu ve yumuşacık bir kıvamla karşılaşmak istiyorsanız uygulamanız gereken o yöntemler...

Eti döverek işe başlayın

Lokum kıvamında bir et pişirebilmek için öncelikle kullanacağınız eti doğru şekilde yumuşatmanız gerekir. Bunun için de en klasik yöntemlerden biri olan et dövme işlemiyle işe başlayabilirsiniz. Et dövücü olarak bilinen aparatları kullanarak ete sertlik veren kaslar üzerine darbe vurabilir ve eti yumuşatabilirsiniz. Ancak antrikot gibi bazı et parçaları bu işlem için uygun değildir. Bu sebeple uygulama yapmadan önce kasabınıza danışmanızda fayda var!

Tuzdan yardım almayı unutmayın!

25 yıllık ustanın sırları ortaya çıktı! Meğer pişirdiği etler bu yüzden yumuşacık ve sulu oluyormuş… - Resim : 1

Çok eski bir teknik olan et tuzlama yöntemini de denemeden geçmeyin! Etinizi pişirmeden önce tuzlayıp yaklaşık 2 saat bu şekilde dinlendirebilirsiniz. Pişireceğiniz zaman eti fazla tuzdan arındırmayı unutmayın.

Marinesiz et pişirmek olmaz!

Lokum kıvamında et pişirebilmenin en önemli aşamasıysa kesinlikle marinasyon oluyor. Hemen her türlü et için birkaç malzemeyle özel bir marine sosu hazırlayabilir ve etinizi sosuyla birlikte buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu aşamada kullanabileceğiniz çok sayıda malzeme olduğunu da unutmayın! Birbirinden farklı marine yöntemi bulunduğu için siz damak tadınıza en yakın olanı seçebilirsiniz. Marine sırasında kullanılabilen ürünlere örnek olarak da limon suyu, sirke, yoğurt suyu, zeytinyağı, baharat, süt ve soya sosunu sıralayabiliriz.

Lokum gibi etler mühürleme işleminden geçer

25 yıllık ustanın sırları ortaya çıktı! Meğer pişirdiği etler bu yüzden yumuşacık ve sulu oluyormuş… - Resim : 2

Geldik son aşamaya! Etinizi sulu ve yumuşacık bir kıvamda pişirebilmek için kesinlikle mühürlemeniz gerekir. Öncelikle tavanızı yüksek ateşte iyice ısıtıp ardından etinizi koyun. Etin her iki tarafını da ikişer dakika pişirin ve mühürleme işlemini hızlıca tamamlayın. Böylece etin içindeki suyun kaybolmadan yumuşak kıvamda kalmasını sağlayabilirsiniz. Mühürleme işlemi sonrasındaysa etinizle nasıl bir yemek hazırlayacaksanız o tarife göre kısa süreli pişirme işlemi uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri