28 Ekim Medyanın Halleri
ACET: ABD İLE GÖRÜŞMELERİ İBRAHİM KALIN YÜRÜTTÜ
MEHMET ACET - YENİŞAFAK
Pazartesi günü yine ABD büyükelçiliğinin öncülüğünde gerçekleşen ‘geri adım’ çağrışımlı duyuru da kendiliğinden gelmiş değil. Krizin derinleşmesini önleyen bu açıklamanın arka planında da müzakerelerle elde edilen bir sonuç var. Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’ndan ilgili isimler, muhataplarıyla koordineli bir şekilde yoğun bir görüşme trafiği yürüttüler. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Büyükelçisi David Satterfield ile bütün gün devam eden görüşmeler yaptı. Karşılıklı tekliflerin gidip geldiği, Erdoğan’ın bilgisi dâhilinde, metinler üzerinden yürütülen bir müzakere trafiği oldu bu. Nihayetinde, bir orta yol bulunarak, Türkiye’nin içişlerine karışmama taahhüdünü teyit eden o tek cümlelik duyuruyla kriz aşıldı.
DAHİYANE BİR FORMÜLMÜŞ!
AHMET HAKAN - HÜRRİYET
Tarafsız Bölge devam ederken reklam arasında Dışişleri yetkililerinden bir isim aradı beni. “Dahiyane formül”ün ortaya çıkış sürecini şöyle anlattı: “Sayın Cumhurbaşkanımız 10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edileceğini söyledi ve büyük bir paniğe kapıldılar. Durumu düzeltmek için arka kapı diplomasisine giriştiler ve bizimle müzakerelere başladılar. Bize bir metin gönderdiler. O metni yeterli bulmadık. Bunun üzerine yeni bir metin gönderdiler. Gönderilen yeni metne tamam dedik. Böylece kriz çözülmüş oldu.” Şöyle bir bakıyoruz olaya: İki taraf da istediğini almış görünüyor... İki taraf da kazandığını söylüyor... İki taraf da sonuçtan memnun... İki taraf da rahatlamış durumda...
HDP İSTEDİ CHP 'EVET' DEDİ
NEDİM ŞENER - HÜRRİYET
Peki değişen ne? Yani CHP iki yıl önce “evet” diyen dediği aynı içerikteki tezkereye şimdi neden “hayır” diyor? Cevabını HDP Eşbaşkanları Mithat Sancar ile Pervin Buldan’ın çağrılarında ve HDP milletvekili İmam Taşçıer’in Tweet’inde görmek mümkün. Taşçıer, 26 Ekim günü saat 00.23’te attığı Tweet’te, “Tezkereye CHP evet diyecekse hiçbir Kürt CHP, AKP’den daha iyidir diye oy vermemelidir” mesajını paylaştı. Kılıçdaroğlu, mesajı aldı ve partisi tezkereye “hayır” dedi.
MOSSAD OPERASYONU CIA'NIN DA CANINI ÇOK SIKTI
SALİH TUNA - SABAH
MOSSAD'a yapılan operasyon CIA'nın da canını çok sıkmıştır, bundan emin olabilirsiniz.
"Tam bağımsızlıkçı" ve "antiemperyalist" tavır söz konusu olduğunda, aralarında hiçbir fark yoktur.
ABD organizatörlüğündeki 10 ülke büyükelçisinin malum küstahlığının MİT'in MOSSAD operasyonuyla aynı zaman dilimine rastlaması (rastlantı mı gerçekten?) nerden baksanız manidardır. Bundan daha manidarı, mahut büyükelçilerin içişlerimize karışmasına değil de, bunlara hak ettikleri tepkiyi gösteren Başkan Erdoğan'a karşı çıkan muhalefetimizin varlığıdır.
SOROS'UN HEDEFİNDE BİZZAT ERDOĞAN VAR
SONER YALÇIN - SÖZCÜ
Yıl, 2003. Erdoğan, AKP Genel Başkanı olarak Davos'a davet edildi. George Soros ile görüştü.
Yıl, 2005. Erdoğan, Başbakan olarak Davos'a davet edildi. George Soros ile görüştü. (...) George Soros'un Açık Toplum Vakıfları çeşitli ülkelerde Ergenekon-Balyoz benzeri kumpaslar düzenledi:
1998'de Slovakya… 1999'da Hırvatistan… 2000'de Sırbistan… 2003'te Gürcistan… 2004'te Ukrayna… (...) Erdoğan'ı Soros ile o dönem sürekli yan yana getiren “irade” kimdi? (...) Erdoğan, FETÖ ile-Soros ile dün işbirliği yaparken, bu dostlarına sonra niçin düşman oldu? Oyunu/ işbirliğini kim neden bozdu? Gerek, 7 Şubat 2012… Gerek, 17-25 Aralık 2013… Gerek, 15 Temmuz 2016… Ardı ardına FETÖ'nün AKP iktidarını düşürme hedefli operasyonlarını yaşayan Erdoğan anladı ki; küresel güçler yıkılmasını istiyor. Anladı ki Erdoğan; Soros ülkelerin iç işlerine karışmaya pek hevesli. Ve hedefinde şimdi bizzat kendisi var!
TEZKEREYİ BÖYLE ÇARPITTILAR!
Cumhuriyet gazetesi, manşetinden CHP'nin tezkereye hayır deme gerekçesini verdi. Oysa CHP daha önce aynı maddeleri içeren tezkereye evet demişti. Bunu sorgulamayan Cumhuriyet'in, CHP'nin çarpıtma siyasetlerini manşetinden vermesi dikkat çekti. Yabancı asker gelecek olsa tezkereye ilk HDP ‘evet’ derdi.