Ağızda dağılan kurabiye tarifi! Mis kokusuyla tüm evi sarıp sarmalayacak
Kurabiye, Türk mutfağında çok sevilmekte. Ancak gevrek ve bayatlamayan kurabiyeler çok daha fazla seviliyor. Evde tıpkı usta aşçıların yaptığı gibi lezzetli kurabiye yapabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler
Davet sofralarını zenginleştiren, çay kahve saatlerinin vazgeçilmezi olan kurabiye tarifleri karşınızda! Tatlısından tuzlusuna, dolgulusundan soslusuna pek çok kurabiye tarifi pratik ipuçları ve özel püf noktalarıyla sizleri bekliyor.
Ağızda dağılan kurabiye tarifi
Kurabiye malzemeleri;
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kahve
1 çay bardağı ceviz içi
100 gram bitter çikolata
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 adet yumurta
3 su bardağı un
İçinde bitter çikolatadan kahveye nefis malzemeler bir arada kullanılıyor, bu kurabiyekıyır kıyır dokusu ve nefis tadıyla bağımlılık yapıyor.
Ağızda dağılan kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Yemek.com'un tarifine göre, yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıp içine un hariç kalan tüm malzemeleri ekleyin ve dikkatlice karıştırın. Unu da azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtmaya başladığınız 180 derecedeki fırında 7-8 dakika pişirin. Fırındaki kurabiyeler çatlayınca fırından çıkarın, üstlerine bardağın altıyla hafifçe bastırıp tekrar fırına koyun ve 9-10 dakika daha pişirin. Soğutup servis edebilirsiniz. Ellerinize sağlık.
3 malzemeli kolay tatlı kurabiye tarifi
Malzemeler;
1 paket vanilyalı puding
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
Daha az malzeme kullanarak şipşak bir kurabiye hazırlamak isterseniz, çatkapı gelen misafirlerinize dahi hızlıca hazırlayıp ikram edebileceğiniz bu tarifi mutlaka not etmelisiniz.
3 malzeme ile kurabiye nasıl yapılır?
Bir kasede puding, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun. Şekil verip fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtmaya başladığınız 180 derecedeki fırında kontrollü şekilde yaklaşık 25 dakika pişirin. Ellerinize sağlık.
Kaynak: Yemek.com